Dansk OL-duo vinder EM-guld

Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen, der også skal til OL, sørgede for dansk EM-guld i 49'er FX

Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen er europamestre (Foto: Per Heegaard)
Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen er europamestre (Foto: Per Heegaard)

Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen understregede lørdag, at de er værd at holde øje med, når OL i Rio afvikles til sommer.

Ved EM i Barcelona vandt duoen guld i sejlsportsklassen 49'er FX efter en suveræn finaledag, skriver Dansk Sejlunion i en pressemeddelelse.

Danskerne lå på en femtepladsen inden lørdagens sejladser, men gradvist formåede de at lukke hullet til de foranliggende konkurrenter.

Det danske bordtennishåb Jonathan Groth er klar til OL i Rio. (Foto: Jens Dresling) Bordtennis Dansk håb sikrer OL-plads i finaledrama

Marie Thusgaard og Ida Marie Baad knækkede masten. De skulle måske, som Maiken og Anne-Julie Foght Schütt, have monteret en badebold som sikkerhedsforanstaltning. (Foto: Mikkel Berg Pedersen) Anden sport Badebold i masten hjælper danske VM-sejlere til tops

Inden det afsluttende Medal Race lå de nummer to efter Italien, der havde fire point mere.

Men en dansk andenplads og en italiensk placering som nummer fem i Medal Race betød, at de byttede plads i den samlede topstilling.

- Vi havde rigtig god fart hele dagen, og vores fokus i Medal Race var at gå ud og sejle fra italienerne, siger Jena Mai Hansen.

- I blæsten ville det være svært for dem at sejle matchrace på os. Vi kom godt fra start og lå nummer to hele vejen. Samtidig dummede italienerne sig et par gange bagved os, tilføjer hun.

Sejren føltes "lidt mærkelig", da duoen generelt ikke havde noget godt stævne.

- Vi har haft svært ved at tage de rigtige beslutninger i sejladserne. Men i dag havde vi heldigvis en klar plan, som vi fulgte, og så er det helt vildt fedt, når alt bare lykkes, lyder det fra Jena Mai Hansen.

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard sætter karrieren på pause. OL 2016 Topsejlere sætter karrieren på pause efter OL-skuffelse

Det danske 49’erFX-landshold er for første gang i Rio de Janeiro tre uger her i november (Privatfoto) OL 2014 Danske sportspiger smider våddragten for OL-guld

0 kommentarer
Vis kommentarer