Dansk sejler vinder VM-guld i OL-klasse

Sejleren Anne-Marie Rindom er ny verdensmester i den olympiske Laser Radial-klasse.

Anne-Marie Rindom bliver med sejren den første danske guldmedalje-vinder i en olympiske bådklasse siden 2009. (Foto: AP)
Anne-Marie Rindom bliver med sejren den første danske guldmedalje-vinder i en olympiske bådklasse siden 2009. (Foto: AP)

For første gang siden 2009 kan dansk sejlsport bryste sig af en verdensmester i en olympisk bådklasse.

Torsdag blev sejleren Anne-Marie Rindom således kåret som verdensmester i den olympiske Laser Radial-klasse.

Det blev en kendsgerning efter en yderst tæt duel med hollandske Marit Bouwmeester, der var regerende verdensmester i klassen, meddeler Dansk Sejlunion i en pressemeddelelse.

Begge sluttede på 40 point, men i kraft af Rindoms to førstepladser mod hollænderens ene i løbet af stævnet, blev det danskeren, som kunne udråbes som verdensmester 2015 ved VM i Oman.

- Det betyder rigtigt meget. Jeg har kæmpet for det i så lang tid og brugt al min energi på at komme til det sted, hvor jeg er nu. Så jeg er bare super, super glad. Jeg kan slet ikke fatte det faktisk, siger Anne-Marie Rindom.

Det grå guld er røget på OL-venteliste

Også sejlernes sportschef jubler over resultatet.

- Det er et fantastisk resultat. Anne-Marie har altid været talentfuld, samtidig er hun en glad og open minded person, der elsker at træne og konkurrere, siger sportschef Thomas Jacobsen og tilføjer:

- Vigtigst af alt så indgår hun i et formidabelt samarbejde i den danske Radial-gruppe, hvor træner Piotr Wojewski har løftet hende det sidste stykke op blandt de allerbedste.

I torsdagens sidste sejlads måtte Anne-Marie Rindom nøjes med en 19.-plads, som var hendes næstdårligste placering undervejs, og derfor kunne hun trække den fra i det samlede regnskab.

Med guldmedaljen blev Rindom den første dansker til at vinde i en OL-klasse siden finnjollesejleren Jonas Høgh-Christensen for seks år siden.

Samtidig var det dansk sejlsports første VM-medalje i Radial-klassen.

VM i Oman indgår som det første af tre stævner i den danske OL-udtagelse forud for legene i Rio næste sommer.