Annonce:
Annonce:

Dansk sejrherre blev hyldet af verdensstjerner

Jacob Corneliusen kan noget med en bold, som de fleste fodboldspillere nok misunder. I sidste uge gav det ham sejren i en international turnering i Marseille

Jacob Corneliusen håber på en karriere indenfor panna.
Annonce:

Det er de færreste, der kan prale af at blive hyldet af stjerner som Morgan Schneiderlin og Ashley Young. I torsdags skete det dog for den danske panna-fodboldspiller, Jacob Corneliusen.

Her var den 19-årige spiller med i finalen i Adidas' verdensomspændende turnering, hvor den bedste showfodboldspiller skulle kåres. Jacob Corneliusen deltog sammen med Kristoffer Licht for Danmark.

De to spiller til dagligt sammen i Copenhagen Panna House, og Jacob har spillet Panna i ca. seks år. Han havde dog aldrig forventet, at han kunne vinde en turnering alene.

- Jeg havde slet ikke regnet med, at jeg kunne vinde den turnering, så det var selvfølgelig helt vildt fedt, siger han.

TV: Fodboldfreak ydmyger studenterne i nattelivet

Annonce:

Vil være professionel
I finalen, der foregik i Marseille, var flere internationale fodboldstjerner som Schneiderlin, Ashley Young og Alvaro Arbeola også til stede. De var med til at fejre den unge dansker, da førstepladsen var en realitet.

Med den internationale sejr er Jacobs drømme om fremtiden blevet vækket mere til live. Han går til daglig på Silkeborg Gymnasium, men håber, at han engang kan leve af sporten.

- Jeg ved godt, at det ikke er mange, der kan leve af at spille Panna, men det kan godt lade sig gøre, så det håber jeg virkelig, at jeg kommer til at kunne engang, siger han.

TV: Her er fodboldens beskidte tricks

Jacob har spillet fodbold i flere år, inden han fik øjnene op for Panna-fodbold. Men hvad er det så, der gør den lidt mere ukendte gren af fodbolden så speciel? Jacob Corneliusen er ikke i tvivl om, hvorfor det er bedre end almindeligt fodbold.

- Det er jo alt det bedste fra en fodboldbane. Det handler om teknik, driblinger og tricks. Og så har man selv bolden nærmest hele tiden, griner han.

I klippet over artiklen kan du se, hvordan det ser ud, når Jacob Corneliusen viser nogle af sine tricks!

Annonce:

TV: Bliv strandkonge med dagens fodboldtrick  

Regler i Panna

- Panna spilles på en ottekantet bane, hvor hver side er ca. meter lange og ca. en halv meter høje, med et mål i hver ende

- Der spilles 1 mod 1

- Hver spiller forsvarer et mål og scorer på det andet

- Spilletiden er to minutter, ved uafgjort spilles der til næste scoring

- Kampen kan vindes, uanset stillingen og hvor lang tid der gået, hvis man laver en kontrolleret tunnel på sin modstander på sin modstander (hvor man selv er først på bolden bagefter)

- Man taber hvis man sparker bolden direkte ud over banden

 

Kilde: DBU

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er en dårlig og bedaget idé, at særligt udvalgte fødes med specielle privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

LIGE NU

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: