Dansk triumf: Vinder VM-guld i OL-disciplin

René Holten Poulsen er verdensmester i 1000 meter enerkajak efter en fantastisk finale. OL-billet er sikker

Rene Holten Poulsen er verdensmester i 1000 meter enerkajak (Foto: AP)
Rene Holten Poulsen er verdensmester i 1000 meter enerkajak (Foto: AP)

René Holten Poulsen vinder guld ved VM i 1000 meter enerkajak efter at have ført fra start til slut i finalen. Dermed er han også kvalificeret til OL i Rio.

Fra starten af løbet lagde danskeren sig i front af feltet, og selvom han blev presset frem mod målstregen, kunne ingen fange ham.

- Det er naturligvis en helt vild og fantastisk præstation af René, og jeg er meget, meget glad og tilfreds med hans performance under løbet, lyder det fra Bo Vestergaard, sportschef i Dansk Kano og Kajak Forbund, i en pressemeddelelse.

- Op til VM har vi arbejdet meget på hans midterstykke, og i dag så vi, at det har virket, for han afviste alle forsøg på at komme forbi ham. Nu ved han, hvordan han skal træne og performe, hvis han kommer til at ro i samme situation til OL.

Det var ellers et stærkt felt, Maribo-roeren skulle konkurrere mod.

Ved sommerens European Games slog tyskeren Max Hoff og Fernando Pimenta (Portugal) begge René Holten Poulsen, og de var begge med i feltet.

Se også: René Holten til VM i Milano: Der skal medaljer med hjem

Det samme var den forsvarende verdensmester, Josef Dostal fra Tjekkiet, men ingen af dem kunne følge den stærke dansker.

Ud over guldmedaljen kan René Holten Poulsen også glæde sig over, at præstationen giver kvalifikation til OL i Rio.

René Holten Poulsen er ligeledes kvalificeret til finalen i 500 meter enerkajak, hvor han er forsvarende verdensmester, men den distance er ikke på det olympiske program.

Finalen på 500 meter bliver roet søndag formiddag.

Se også: Dansk OL-håb flygter fra Danmark: Det er håbløst

Til gengæld oplevede Danmark senere på formiddagen en skuffelse.

Drømmen for kajakroerne Henriette Engel Hansen og Emma Aastrand Jørgensen i den danske dametoer på 500 meter var en plads i top-6 ved VM i Milano, da det ville udløse en billet til OL i Rio de Janeiro næste sommer.

Den drøm brast lørdag formiddag, da den danske båd kom ind på syvendepladsen i finalen.

De to danske kvinder fik en skidt start på finalen, som de ikke formåede at komme ordentligt tilbage fra.

Længe lå de sidst blandt de ni både, men med en udmærket slutspurt fik de roet sig en smule frem.

Tæt på OL-kvalifikationen kom Henriette Engel Hansen og Emma Aastrand Jørgensen imidlertid aldrig, og i mål var de mere end et halvt sekund fra den kinesiske kajak, der blev nummer seks og snuppede den sidste OL-billet.

Nu kan de to danske kvinder i stedet rette fokus mod firerkajakken, hvor de sammen med Amalie Thomsen og Ida Villumsen også er på jagt efter en OL-billet.

1 kommentar
Vis kommentarer