Dansk VM-medalje: Emma laver hattrick

Kajakroeren Emma Aastrand Jørgensen tog lørdag VM-bronze i 200 meter enerkajak i ungarske Szeged

Emma Aastrand har fået medalje ved VM for tredje verdensmesterskab i træk. Foto: Linda Johansen
Emma Aastrand har fået medalje ved VM for tredje verdensmesterskab i træk. Foto: Linda Johansen

Den danske kajakroer Emma Aastrand Jørgensen fuldendte lørdag et hattrick af VM-medaljer i 200 meter enerkajak.

Men hvor det ved de seneste to verdensmesterskaber er blevet til sølv, endte finalen lørdag i ungarske Szeged med en delt tredjeplads og bronze for danskeren.

Spanske Teresa Portela kom over stregen i nøjagtig samme tid som Emma Aastrand Jørgensen og får dermed også en bronzemedalje.

Resultatet udløser en dansk billet til næste års OL i Tokyo i disciplinen. Det er den første OL-billet, danskerne indtil videre har indkasseret ved VM.

Finalen blev vundet i suveræn stil af newzealandske Lisa Carrington, der var urørlig. Det er syvende VM i træk, at Carrington tager guld i 200 meter enerkajak.

Kampen om de sekundære placeringer var anderledes tæt. Det var således nødvendigt efterfølgende at konsultere målfotos for at afgøre, at polske Marta Walczykiewicz blev nummer to, en hundrededel foran Emma Aastrand Jørgensen og Teresa Portela.

Mens Emma Aastrand Jørgensen endte på podiet, gik det knap så godt for Bolette Nyvang Iversen, da hun stillede til start i finalen i 1000 meter enerkajak.

Iversen kom godt fra land og var nummer tre ved første deltid, men faldt tilbage og sluttede som nummer otte ud af ni.

Sophie Fjellvang-Sølling er forsvundet fra tv-rampelyset og nu kan du få hende som tandlæge. Foto: Jonas Olufson Sport Ski-stjernen Sophie i karriereskift: Få mig som tandlæge

René Holten Poulsen vandt guld ved VM, ligesom han gjorde det for et år siden, men denne gang var det på konge-distancen (Foto: AP) Anden sport Kastede op i triumf: Verdensmester kunne høre danskerne synge

Pernille Blume og René Holten Poulsen er ikke længere kærester. Foto: Claus Bonnerup Anden sport Kendt dansk sportspar går fra hinanden

Sport Husker du Danmarks skøjteprinsesse? Her er Mikkeline i dag

1 kommentar
Vis kommentarer