Danske bueskytter vinder guld og sølv ved VM

Danmarks kvindelige bueskytter triumferede i VM-finalen i compound. Herrerne måtte nøjes med sølv.

Sarah Sönnichsen (på billedet), Erika Anear og Tanja Jensen vandt VM-guld. Mændene måtte 'nøjes' med sølv. (Foto: Bueskydning Danmark)
Sarah Sönnichsen (på billedet), Erika Anear og Tanja Jensen vandt VM-guld. Mændene måtte 'nøjes' med sølv. (Foto: Bueskydning Danmark)

Det danske kvindehold i bueskydning-disciplinen compound er ny indendørs verdensmester, efter at danskerne i finalen i Ankara slog Rusland efter omskydning.

Efter de første runder var stillingen 228-228, men da guld og sølv skulle fordeles i shootoff var Erika Anear, Tanja Jensen og Sarah Sönnichsen bedst og vandt 30-28.

Se også: Dansk VM-finalist i bueskydning: Alt fungerede perfekt

- Vi er meget glade. Det var rigtig fedt at stå i en VM-finale med mange tilskuere, siger Sarah Sönnichsen i en pressemeddelelse fra Bueskydning Danmark.

- Det er ikke helt gået op for mig endnu, at vi har vundet VM-guld. Det kommer nok først i aften, når vi sidder med medaljen om halsen, siger hun.

Se også: Danmark vinder endnu en EM-medalje i bueskydning

Det var første gang, det danske kvindehold stod i en stor international finale.

Danmark havde mulighed for to gange VM-guld søndag, men Stephan Hansen, Patrick Laursen og Martin Damsbo kiksede i finalen mod Italien, som vandt 231-230.

Det var syvende gang i træk, at det danske herrehold stod i en medaljekamp, og resultatet er en gentagelse af præstationen fra seneste indendørs VM.

- Vi har skudt godt indtil finalen, men der koksede det lidt over. Måske blev det lidt for spændende. Vi følte, at vi sendte nogle gode skud af sted, men de ramte bare ikke midten, siger Stephan Hansen.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen