Danske bueskytter vinder World Cup-guld i Shanghai

De danske verdensmestre i compound vandt sæsonens første World Cup-stævne med finalesejr over Rusland.

De tre danske bueskytter Tanja Jensen, Sarah Sönnichsen og Erika Anear vandt lørdag World Cup-guld i Shanghai. (Foto: Polfoto)
De tre danske bueskytter Tanja Jensen, Sarah Sönnichsen og Erika Anear vandt lørdag World Cup-guld i Shanghai. (Foto: Polfoto)

Danmarks bedste kvindelige bueskytter viste lørdag formiddag dansk tid, hvorfor de regnes blandt verdens bedste med compoundbuen.

Ved finalen i et World Cup-stævne i Shanghai vandt Danmark over Rusland efter en tæt duel.

227-227 sluttede den planlagte skydning, og derfor måtte der tre ekstra pile til i en såkaldt "shootoff". Danskerne noterede sig for 29 point, og russerne nøjedes med 28 point.

De danske recurve-kvinder skal til årets første World Cup og teste formen frem mod OL. På billedet ses Carina Rosenvinge Christiansen i aktion. (Foto: Jens Dresling) OL 2016 Danske bueskytter skal vise OL-form i Shanghai

Det danske vinderhold bestod af Tanja Jensen, Sarah Sönnichsen og Erika Anear.

- Vi er så glade. Vi kom hurtigt meget foran, men Rusland kæmpede sig tilbage. Vi skød en fantastisk shootoff. Vi har åbenbart et rigtig godt tag på de her russere, siger Erika Anear i en pressemeddelelse.

Hun henviser til, at Danmark ligeledes slog Rusland, da holdene mødtes i VM-finalen sidste år.

I den individuelle konkurrence måtte Sarah Sönnichsen nøjes med en sølvmedalje efter finalenederlag til Sara Lopez fra Columbia.

Søndag morgen dansk tid skyder Maja Jager om bronzemedaljer i recurve mod koreanske Chaeyun Kim.

Anden sport Danske bueskytter har stor succes i Shanghai

0 kommentarer
Vis kommentarer