Danske OL-guldvindere kniber sig i finale efter målfoto

Mads Rasmussen og Rasmus Quist er klar til World Cup-finalen i Italien, men de var meget tæt på at ryge ud

Rasmus Quist og Mads Rasmussen er klar til World Cup-finalen (Foto: AP)
Rasmus Quist og Mads Rasmussen er klar til World Cup-finalen (Foto: AP)

Roerne Mads Rasmussen og Rasmus Quist er med mindst mulige margin klar til at ro A-finalen ved årets første World Cup, der finder sted i Varese i Italien.

De regerende OL-guldvindere i letvægtsdobbeltsculler blev lørdag nummer tre i deres semifinale, og de tre bedste både avancerer til finalen, der afvikles søndag.

Mads Rasmussen og Rasmus Quist sluttede med tiden 6.22,090 minutter i præcis samme tid som den tyrkiske båd, men tyrkerne blev efter målfoto henvist til fjerdepladsen.

Mads Rasmussen og Rasmus Quist er endnu ikke sikret OL-kvalifikation. De skal først kvalificere sig ved et udtagelsesstævne senere dette forår.

Anne Lolk Thomsen og Juliane Elander Rasmussen har officielt fået plads på det danske OL-hold. (Foto: Jens Dresling) OL 2016 Dansker-duo indløser OL-billet: Fjerdeplads skal veksles til medalje

I kvindernes singlesculler lykkedes det ikke for Fie Udby Erichsen at ro sig i finalen.

Den danske OL-sølvvinder fra legene i London for fire år siden sluttede klart sidst i sin semifinale, og hun var cirka 15 sekunder fra en finaleplads.

Fie Udby Erichsen blev sidste efterår opereret i begge underarme for kompartmentsyndrom.

Hun har været plaget af store smerter, ikke mindst mod afslutningen af heatene.

I kvindernes dobbeltsculler kvalificerede Lisbet Falch Jakobsen og Nina Hollensen sig til A-finalen, da de vandt deres opsamlingsheat.

(Arkivfotos: Mads Madsen, Preben S. Søborg, Thomas Wilmann og Lars Krabbe) Sport og Spil 90'ernes stjerner: Her er OL-heltene i dag

1 kommentar
Vis kommentarer