Annonce:
Annonce:

Danske roere får formidabel OL-generalprøve i Italien

Roerne Lærke Berg Rasmussen og Fie Udby var hurtigst i italiensk vand og vandt guld søndag

Lærke Berg Rasmussen og Fie Udby vandt guld ved et World Cup-stævne i Sabaudia i Italien søndag. (Arkivfoto) Foto: Arnd Wiegmann/Reuters
Lærke Berg Rasmussen og Fie Udby vandt guld ved et World Cup-stævne i Sabaudia i Italien søndag. (Arkivfoto) Foto: Arnd Wiegmann/Reuters
Annonce:

I april roede Lærke Berg Rasmussen og Fie Udby Erichsen for første gang sammen i bådtypen toer uden styrmand, og siden da har de haft stor succes.

Søndag fik de en fremragende optakt til OL i Tokyo, da de vandt guld ved et World Cup-stævne i den italienske by Sabaudia.

De to tidligere OL-medaljevindere nåede de 2000 meter tre sekunder hurtigere end en kroatisk båd, mens to britiske både kom ind på tredje- og fjerdepladsen.

De to roere blev som nævnt parret i bådtypen toer uden styrmand så sent som i april i en sen satsning, der skulle sikre en OL-deltagelse.

Omtrent en måned senere sikrede de Danmark OL-billetten, og 1. juni blev de officielt udtaget til legene i Tokyo.

Tidligere har 36-årige Fie Udby Erichsen blandt andet vundet OL-sølv og VM-bronze i singlesculler. Den tre år yngre Lærke Berg Rasmussen vandt OL-bronze med Anne Dsane Andersen i 2016 i toer uden styrmand.

Annonce:

Også færøske Sverri Nielsen, som stiller op for Danmark, fik en god generalprøve på OL. Han sikrede sig således sølv i singlesculleren i Sabaudia.

- Det var et godt løb. Jeg havde ret godt styr på det. Vandet var lidt besværligt at ro i, så jeg var meget fokuseret, siger Sverri Nielsen på landsholdet i ronings Facebook-side.

- Jeg var godt med og lavede nogle gode ryk, men på de sidste 500 meter fik jeg svært ved at få mere fart i båden. Jeg var ikke maksimalt fysisk presset, men det var hårdt, og jeg kunne ikke rigtig holde det skarpt og glidende.

- Men det var en god generalprøve. Jeg har fået testet nogle ting, og nu har vi 50 dage til at gøre det lidt bedre, og så skal det nok blive spændende til OL, siger Sverri Nielsen.

Damefireren uden styrmand med Frida Sanggaard Nielsen, Christina Juhl Johansen, Trine Dahl Pedersen og Ida Gørtz Jacobsen leverede også flot og fik sølv.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
BREAKINGBREAKING
Annonce:
Annonce: