Det spidser til: Nu afholdes OL-krisemøde

IOC vil i næste uge give specialforbund og nationale idrætsforbund en OL-status på grund af coronaviruskrisen

IOC-præsident Thomas Bach skal finde ud af, om coronavirus får betydning for afviklingen af OL. (Arkivfoto) Foto: Denis Balibouse/Reuters
IOC-præsident Thomas Bach skal finde ud af, om coronavirus får betydning for afviklingen af OL. (Arkivfoto) Foto: Denis Balibouse/Reuters

Den Internationale Olympiske Komité (IOC) vil i begyndelsen af næste uge holde et eller flere digitale krisemøder som følge af udbredelsen af coronavirus.

IOC-præsident Thomas Bach vil orientere de nationale idrætsforbund, specialforbundene og atleternes repræsentanter om den aktuelle situation. Det fortæller IOC-kilder til det franske nyhedsbureau AFP.

Ifølge AFP finder et krisemøde sted tirsdag. Danmarks Idrætsforbund (DIF) oplyser til Ritzau, at DIF i lighed med en række andre nationale idrætsforbund er inviteret til at deltage i et møde onsdag formiddag.

Det er uvist, om IOC har planlagt et eller flere møder med OL-interessenterne.

Et punkt på dagsordenen er blandt andet at blive klogere på, hvordan OL-kvalifikationen skal forløbe i flere af de sportsgrene, der er hårdt ramt af aflysninger.

De forskellige forbund får også mulighed for at spørge ind til de ting, som forbundene er i tvivl om på grund af det uforudsete virusudbrud, ligesom de kan udtrykke eventuelle bekymringer over for IOC-toppen.

Som følge af coronavirus er en lang række internationale sportsbegivenheder blevet aflyst i de seneste og kommende uger. Fredag var Japans premierminister, Shinzo Abe, dog ude at sige, at OL afvikles som planlagt.

Får han ret i det, er der åbningsceremoni i den japanske storby 24. juli, og legene vil vare frem til 9. august.

Det bliver næppe afklaret i den kommende uge, om OL kan afvikles som planlagt.

Torsdag fortalte IOC-præsident Thomas Bach, at man vil følge anbefalingerne fra Verdenssundhedsorganisationen (WHO), da han blev spurgt ind til en mulig OL-udskydelse.