Døde mens han sov: Rasmus fejlede intet

Danske Rasmus Glarbjerg Larsen er den tredje unge sportsmand på to uger, der dør i Belgien

Rasmus Glarbjerg Larsen var et kæmpe basket-talent, der imponerede alle.

30. april døde den belgiske fodboldspiller Gregory Mertens i en alder af 24 år. 11. maj døde den 23-årige fodboldspiller Tim Nicot så også i Belgien, og i dag er den blot 20-årige danske basketspiller Rasmus Glarbjerg Larsen så også død i Belgien.

I belgiske medier kan man ikke undgå at sammenligne de tragiske dødsfald.

- Begge spillere var uheldige at blive ramt af hjertestop, mens de spillede, siger Proximus Spirou-direktør Benoit Cuisinier til RTL.

Glarbjerg blev kun 20 år gammel (Privatfoto) Anden sport - 13. maj. 2015 - kl. 18:17 Forfærdelig tragedie: Dansk stortalent fundet død

- Vores Rasmus døde, mens han sov, men spørg mig ikke hvordan, for det ved jeg ikke. En obduktion vil fortælle, hvad der skete, siger Cuisinier.

- Rasmus har ligesom vores øvrige spillere været tæt fulgt af Universitetshospitalet i Charleroi, og vi har aldrig fundet noget hjerteproblem eller andet, siger Cuisinier.

- Han har ofret meget ved blandt andet at rykke sig langt væk fra sin familie for at få karrieren til at lykkes, og nu ender det i en tragedie. Det er uretfærdigt, siger Cuisinier.

Se også: Dansk stortalent død: 'Han var rigtig god'

Se også: Dansk stortalent død: 'Han var rigtig god' Rasmus Glarbjerg mistede livet. Foreløbigt tyder det på dødsårsagen var naturlig (Arkivfoto: Gorm Olesen) Anden sport - 13. maj. 2015 - kl. 19:09 Sportschef i chok: Jeg talte med Rasmus for to dage siden

Det sker særdeles sjældent, at unge, toptrænede atleter pludselig falder om og dør, som det er sket med det 20-årige basket-talent Rasmus Glarbjerg Larsen, der er blevet fundet død hjemme i sin seng.

- Det sker højst et par gange om året i Danmark, forklarer læge og ph.d. på Rigshospitalets hjerteafdeling Bo Gregers Winkel.

- I 8 ud af 10 af tilfældene sker det, imens de dyrker sport. Det er virkelig, virkelig sjældent, at det sker, når de ligger hjemme i deres seng.

  Glarbjerg blev kun 20 år gammel (Privatfoto) Anden sport - 13. maj. 2015 - kl. 18:17 Forfærdelig tragedie: Dansk stortalent fundet død

Svært at forklare
Når toptrænede atleter alligevel dør - på den ene eller anden tragiske måde - er det ofte svært at forklare hvorfor.

- Elitesportsudøvere er jo som regel sunde og fit. Når de dør, kan det skyldes, at de har en arvelig hjertesygdom, som ikke er blevet opdaget, men det kan være svært at forklare, siger Bo Gregers Winkel.

- Der er det meget vigtigt, at der bliver lavet en obduktion, så man kan finde ud af, hvad der er sket.

  Rasmus Glarbjerg mistede livet. Foreløbigt tyder det på dødsårsagen var naturlig (Arkivfoto: Gorm Olesen) Anden sport - 13. maj. 2015 - kl. 19:09 Sportschef i chok: Jeg talte med Rasmus for to dage siden

Selvom top-atleter er omringet af læger, kan man ikke nødvendigvis klandre Rasmus Glarbjerg Larsens klub-læger, at de ikke har opdaget en eventuel sygdom.

- Lige meget hvor ofte, du screener og laver tjek, kan du ikke gardere dig 100 procent. Hvis der er tale om en arvelig sygdom kan man ikke nødvendigvis se den i tester og sundhedstjek, siger Bo Gregers Winkel. 

  Se også: Dansk stortalent død: 'Han var rigtig god'

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen