Du gætter det ikke: Hun blev Årets Svømmer

Dansk svømning fejrede for første gang sig selv med en award – her kan du se, hvem der løb med de stor priser ved den store badefest

Mie Ø. Nielsen til venstre blev årets kvindelige svømmer (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Mie Ø. Nielsen til venstre blev årets kvindelige svømmer (Foto: Tariq Mikkel Khan)

KØBENHAVN (Ekstra Bladet): Alt har en begyndelse, og når det nu er første gang, Dansk Svømme Award løber af stabelen, må det naturligvis også være helt specielt at være de første nogen sinde, der bliver kåret lige præcis på dén aften.

Dansk Svømmeunion fejrede sig selv, svømmerne, lederne, trænerne, de frivillige – alle med tilknytning til sporten – tirsdag aften i Cirkusbygningen i København.

Ni priser i alt. Her får du vinderne af de mest interessante for folk uden for bassinet.

Viktor Bromer løb med æren som Årets Herresvømmer foran de to øvrige nominerede: Anders Lie Nielsen og Mads Glæsner.

Den Gyldne Badehætte:

Den vandt konkurrence-livredderen Katrine Zinck Leth-Espensen i skarp duel med Mie Østergaard Nielsen og Anders Lie Nielsen.

Se foto-galleri fra aftenens show LIGE HER

Størst spænding var der i feltet af kandidater til titlen som Årets Damesvømmer. Et super skarpt felt af OL-medaljekandidaterne og en heftig spurt mellem Jeanette Ottesen, Rikke Møller Pedersen, Lotte Friis, Mie Østergaard Nielsen.

Sidstnævnte løb lidt overraskende med den hæder. Til bragende bifald!

Her er begrundelsen for indstillingen af Mie Ø. Nielsen:

’Mie Østergaard Nielsen understregede i 2015, at hun skal regnes med blandt favoritterne, når der i 2016 afvikles OL i Rio. Med en VM-bronzemedalje på 100 ryg, en 5. plads på 50 ryg og en bunke både danske og nordiske rekorder på både kort- og langbane fortsatte Mie sin opadgående kurve gennem hele 2015. Mie var desuden en afgørende faktor, da hun sammen med det øvrige danske hold på 4x100 holdmedley sikrede Danmark en 5. plads ved VM og dermed en OL-billet til Danmark.’

Årets klub blev Hobro Svømmeklub, der ikke mindst får prisen for sit engagement i forbindelse med svømmeundervisning af flygtninge, efter en 11-årig syrisk dreng bosiddende i Hobro sidste sommer druknede ved Grenen. Han blev lykkeligvis reddet af sin far og genoplivet – han lever i dag i bedste velgående.

Nu har klubben startet tre begynderhold for flygtninge – for at undgå nye bade-ulykker. Klubben har tilmed integreret op mod 70 flygtninge i foreningslivet.

Danmark har altid haft mange gode svømmere - her er det holdet til EM 2014 (Foto: Jens Dresling)
Danmark har altid haft mange gode svømmere - her er det holdet til EM 2014 (Foto: Jens Dresling)

Pernille Blume var på den røde løber til Dansk Svømme Award, hvor også sangerinder, skuespillere, politikere og andre kendisser mødte op (Foto: Tariq Mikkel Khan) Anden sport Se billederne: Stjerner i topform til den store badefest

Her vinder Jeanette Ottesen guld ved 100 meter butterfly ved EM 2014 (Foto: AP) Svømning Svenskerne til Ottesen: Vores mest sikre OL-guld i moderne tid

 

0 kommentarer
Vis kommentarer