Festede hele natten i LA: Danskere vinder svimlende beløb

Det danske e-sport hold Astralis har vundet 2,7 millioner på to turneringer

Det danke vinderhold hæver pokalen (Foto:  HLTV.org)
Det danke vinderhold hæver pokalen (Foto: HLTV.org)

I nat festede fem glade danskere i Los Angeles' natteliv, og det er til at forstå.

Det danske e-sportshold Astralis består af gamerne Nicolai 'dev1ce' Reedtz, Peter 'dupreeh' Rasmussen, Andreas 'Xyp9x' Højsleth, Markus 'Kjaerbye' Kjærbye og Lukas 'gla1ve' Rossander, og de har skovlet penge ind på det seneste.

Natten til mandag vandt holdet 250.000 dollars (1,7 millioner danske kroner, red.), da de vandt finalen i Esports Championship Series, der er en af de fornemmeste turnering indefor skydespillet Counterstrike.

Holdet blev nummer to ved turneringen før, så på to uger har de vundet 2,7 millioner danske kroner.

Mere professionelle
Holdejer Frederik Byskov stod selv op klokken 2.30 for at følge drengenes finale, men det gjorde ham ikke det store, når nu holdet tog sejren hjem.

- Drengene var selvfølgelig rigtig glade. De har været ude og spise middag, og nu er de ude og feste i LA. Det hører med, når man lige har vundet så stor en præmie, siger han til Ekstra Bladet.

Frederik Byskov fortæller, at Astralis-mandskabet har fået en mere professionel tilgang til sporten. Det betyder, at holdet med træner Danny Sørensen i spidsen blandt andet benytter sig af metoder, som man kender fra traditionel sport.

Der er således fokus på ernæringen, og der er også en sportpsykolog tilknyttet.

- Det har ikke været nemt at lave den ændring. Det er jo en udfordring at gå fra hobby til prof.

- Vi var i top 4 i verden, men her i sommer dykkede vi til nummer 15. Nu har vi lavet et comeback, og vi kan se, at e-sport bliver mere og mere populært, siger han.

Lige nu nyder holdet stor succes, og det håber holdejeren også vil være tilfældet i fremtiden.

- Det er jo blevet en levevej for os alle. Vi kan se, at der både kommer flere tilskuere og større bevågenhed. Vi har ikke helt fanget Hr. og Fr. Danmark endnu, men det er også okay.

Holdet har i alt tjent 805.000 dollars i år, hvilket svarer til 5,6 millioner danske kroner.

41 kommentarer
Vis kommentarer