Filminstitut sagde nej: Landsholdsstjerne sparker penge i filmsatsning

Simon Kjær er medinvestor på filmen 'Mens vi lever' af den debuterende instruktør Mehdi Avaz

Simon Kjær er ny co-producer på den kommende danske film 'Mens vi lever'. Foto: Lars Poulsen
Simon Kjær er ny co-producer på den kommende danske film 'Mens vi lever'. Foto: Lars Poulsen

Når filmen 'Mens vi lever' har premiere i slutningen af oktober, er én af de finansielle kræfter bag satsningen ingen ringere end fodboldspilleren Simon Kjær.

Den 28-årige landsholdsgeneral har nemlig sammen med sin sportsagent, Mikkel Beck, og sin finansielle rådgiver, Kim Mikkelsen, sparket penge i projektet, som den spillefilmsdebuterende instruktør Mehdi Avaz står bag.

Det bekræfter Simon Kjær over for Ritzau Fokus.

- Jeg sagde ja til at være med i investorgruppen, fordi det bare lød som et superspændende projekt og en ny måde at gøre tingene på, forklarer han.

- Jeg er med i det sammen med to af mine rådgivere, og selv om det ikke er et kæmpebeløb, så er det rigtig fint at gå ind i den slags projekter sammen og på den måde være med til at skabe noget. Nu glæder jeg mig bare rigtig meget til at se filmen, siger landsholdsanføreren.

Kim Mikkelsen forklarer, at fodboldspillere ofte bliver tilbudt at investere i forskellige projekter, og at han hjælper Simon Kjær med at sortere i de mange muligheder.

- I dette tilfælde var det mig, der fik det tilbudt, men både Simon og Mikkel ville gerne være med. På det tidspunkt var filmen faktisk fuldt finansieret, men de fik lov at smide 100.000-150.000 hver, og derfor står de også på plakaten som co-producere, fortæller Kim Mikkelsen.

Selv har han via sit investeringsselskab, Strategic Capital, lagt 700.000 kroner i filmen, der centrerer sig om en virkelig ulykke, der skete i Nordsjælland, hvor Mehdi Avaz og hans to brødre voksede op.

Simon Kjær betragter ikke de nye projekt som en investering - han vil være med til at skabe noget. Foto: Lars Poulsen
Simon Kjær betragter ikke de nye projekt som en investering - han vil være med til at skabe noget. Foto: Lars Poulsen

Det Danske Film Institut takkede nej til at spytte penge i projektet, og derfor måtte brødrene prøve at finansiere filmen på alternative måder - blandt andet ved hjælp af private investorer.

Det lykkedes dem egenhændigt at skrabe to millioner kroner sammen i alt - noget, der ellers er uhørt i den danske filmbranche. Det skræmte dog ikke investorerne.

- Jeg har boet i England i 14 år, og i den verden, jeg kommer fra, er det helt naturligt, at private investeringsfonde investerer i film. I England findes jo ikke DFI (Det Danske Film Institut, red.) og støtteordninger, siger Kim Mikkelsen, der ikke havde problemer med at sælge idéen til Simon Kjær.

- Jeg synes, at Mehdi (Avaz, red.) både har et stort talent og en stor entusiasme, og så har han før bevist, at han kan lave enormt flotte og seje ting på et meget lille budget, siger Kim Mikkelsen om instruktøren, der tidligere blandt andet har lavet musikvideoer og reklamefilm i Los Angeles, hvor han er bosat.

For Simon Kjær og de andre private investorer afhænger afkastet nu af, hvor mange billetter filmen sælger.

- Vi gjorde det ikke for at to- eller firdoble vores penge men for at være med til at skabe noget.

- Nu lader det til, at den kan sælge væsentligt flere billetter, end vi havde regnet med, så det er jo skønt, hvis det kan være med til at kickstarte Mehdis og hans brødres karriere og give et frisk pust i filmbranchen, siger Kim Mikkelsen.

Filmen 'Mens vi lever' har premiere 26. oktober.

Danskerne har fået gang i målscoringen i de seneste par kampe. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold Trods storsejre: Bookmakerne tror IKKE på dansk VM-deltagelse

Ved det nyligt overståede EM leverede de danske kvinder et bemærkelsesværdigt resultat. Foto: Jens Dresling Landsholdsfodbold DBU 'glemte' kvindernes EM-bonus – men de fik hurtigt en regning

FC Midtjylland Ender i retten: Millionstrid om Sisto-transfer