Flere hundrede blev misbrugt: Sex-skandale fortsætter med ny fyring

Rhonda Faehn, leder af de kvindelige gymnaster, er fyret for sin rolle i misbrugssagen med lægen Larry Nassar.

Lederen af USA's kvindelige gymnaster, Phonda Faehn, er blevet fjernet fra sin post efter den omstridte sag om sexmisbrug, der har rystet sportsverdenen i USA.

Det meddeler USA's gymnastikforbund i en pressemeddelelse på vegne af præsidenten i forbundet, Kerry Perry.

- Rhonda Faehn er ikke længere i USA Gymnastics. Det er en personlig sag, som vi ikke vil diskutere i detaljer, siger hun i pressemeddelelsen.

Sagen drejer sig om sportslægen Larry Nassar. Han blev i januar idømt op mod 175 års fængsel for gennem to årtier at have forgrebet sig på flere hundrede amerikanske gymnaster.

Rhonda Faehns rolle i sagen er blevet undersøgt efter kritik, blandt andre fra nogle af ofrene i sagen. Tidligere OL-medaljevinder Aly Raisman har kritiseret Faehn for ikke at have reageret hurtigt nok, da hun blev klar over misbruget i 2015, skriver nyhedsbureauet AFP.

- Jeg ved ikke, hvad hun gjorde eller ikke gjorde med disse oplysninger. Men jeg blev ikke kontaktet af FBI i over et år, og i den periode blev mellem 50 og 100 gymnaster forulempet, fortalte Raisman til avisen Indianapolis Star ifølge AFP.

Hos USA's gymnastikforbund erkender man, at det har været svært at skabe de nødvendige forandringer.

- Men vi vil ikke lade os afskrække fra at træffe nødvendige og dristige beslutninger for at omdanne vores organisation, siger Kerry Perry i pressemeddelelsen.

- USA Gymnastics er fokuseret på hver dag at skabe en stærk kultur, der sætter vores atleter først.

- I løbet af de næste par uger vil vi præsentere nogle positive ændringer, som styrker vores ønske om at få vores atleter til at træne og konkurrere på højeste niveau i et givende og sikkert miljø, siger hun.

OL-guldvinderen Aly Raisman giver sit vidneudsagn mod Larry Nassar. Foto: Dale G. Young/Detroit News via AP Anden sport Misbrugte 332 sportspiger - nu får ofrene tre milliarder

McKayla Maroney fortæller om skandelægens misbrug af hende i en ny tv-udsendelse på NBC. Foto: All Over Press Anden sport OL-guldvinder om sexmisbrug: - Han gjorde det hundredvis af gange

Østrig har igennem årene haft mange fartdjævle på ski og i bil. Her er Karl Schranz på vej ned under VM i Chamonix. Foto: Alamy Stock Photo Sport og Spil OL-skandalerne vi aldrig glemmer: Dr. Blod i vildt flugtforsøg

7 kommentarer
Vis kommentarer