Annonce:
Annonce:

Football med bryster og hotpants: Vi var udnyttede sexobjekter

En spiller forsøgte at forandre den kvindelige amerikanske football-liga, men ingen turde gøre noget

Her kan du se træning fra den engelske Lingerie League
Annonce:

Det startede som et underholdende indslag i pausen af Super Bowl i 2004, men siden 2009 har USA haft deres egen liga for kvinder der spiller en slags amerikansk fodbold. Fra 2009 til 2013 gik ligaen under navnet Lingerie Football League, men blev så ændret til Legends Football League.

Nu fortæller en af ligaens tidligere spillere, at alt bestemt ikke er fryd og gammen i ligaen, hvor hun spillede fra 2012 til 2016.

- At være quarterback i Chicago Bliss var en fin erfaring bortset fra den totale mangel på respekt og ligeværd, siger australske Jacinda Barclay til spillernes talerør Players Voice.

- Jeg ville ændre os fra at være udnyttede sexobjekter til at være respekterede sportsudøvere. Det tog mig flere år at finde kræfter til at sige fra, siger Barclay.

Artiklen fortsætter under billederne

Sådan så det ud, da Jacinda Barclay spillede LFL:

Annonce:

Nu er 27-årige Jacinda Barclay væk fra den amerikanske LFL og spiller som professionel i australsk fodbold. I USA var det umuligt at få spillerne til at stå op for egne rettigheder, fordi de frygtede at blive fyret, og det hjalp ikke at ændre navnet på ligaen.

- Jeg følte, at jeg kunne forandre LFL indefra. Jeg håbede at give styrke til de andre spillere. Det er spillernes indsats, som genererer indtægterne. Jeg indså, at jeg fejlede. Jeg håber, at det vender en dag, siger Barclay.

Lingerie Football League blev i 2013 til Legends Football League, men det har ikke ændret ved synet på spillerne, fortæller tidligere spiller. Foto: All Over
Lingerie Football League blev i 2013 til Legends Football League, men det har ikke ændret ved synet på spillerne, fortæller tidligere spiller. Foto: All Over
 

Hobro-piger går verden rundt: Derfor så de fodbold i bikini

Verdens bedste slår til igen: Smider tøjet på isen

Legends Football League spilles med syv spillere på banen for hvert hold, og kampen består af fire quarters af 10 minutter, og så kan der ikke laves ekstrapoint via fieldgoal. Selvom der er omkring 5.000 tilskuere til kampene, så skulle der ikke være nogen i ligasystemet, der tjener penge på sporten.

Annonce:

Tidligere har det også været fremme, at spillerne ikke har sundshedsforsikringer, selvom de modtager den ene hårde tackling efter den anden. Spillerne har ligeledes skrevet under på kontrakter, der fortæller, at de ikke må have noget  under deres dragter, og at de må acceptere at blive vist nøgne, hvis tøjet skulle blive revet af under kampene.

Tilbage i slutningen af 2015 blev sporten udvidet til også at indeholde en engelsk liga.

- Det er sexisme på mange måder. Hvorfor skulle mænd ellers komme og se piger i lingeri spille fodbold? Man ser ikke mænd spille i undertøj, så det er et kæmpe skridt tilbage, lød det fra Tracey Halpin, der er træner for Denton Phoenix.

Der er ud over USA og England nu også ligaer i Canada, Australien, Irland, Tyskland, Spanien, Mexico og Frankrig, mens kvindernes letpåklædte amerikanske fodbold endnu ikke er nået til Danmark.

I Copenhagen Tomahawks i Valby er der til gengæld et kvindehold, der spiller efter de officielle regler i amerikansk fodbold. I mangel på modstandere i Danmark, spiller de i 2018 i den svenske liga Super Serien.

Så frækt jubler de i LFL

Ville forhindre brystsmutter - men så ændrede hun mening

TV: NFL-legendes datter giver smæk i numsen

Husker du Danmarks skøjteprinsesse? Her er Mikkeline i dag

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: