Gav rival kraniebrud med fjernbetjening: Nu tager han konsekvensen

En af sumobrydningens største har smadret en ung rival, der ikke var høflig, så nu tager han konsekvensen og stopper karrieren

Neymar og Harumafuji Kohei var samlet i maj til en butiksåbning i Milano. Foto: All Over
Neymar og Harumafuji Kohei var samlet i maj til en butiksåbning i Milano. Foto: All Over

Han blev i 2012 den blot femte ikke-japaner nogensinde til at opnå sumobrydningens fineste status - yokozuna, og han er en af sportens fire stormestre.

Nu har den 33-årige Harumafuji Kohei fra Mongoliet været nødsaget til at stoppe karrieren efter en noget absurd hændelse, hvor han knuste rivalen Takanoiwa Yoshimori, så han fik både kraniebrud og hjernerystelse.

- Jeg gik for langt. Som en yokozuna føler jeg ansvar for at have skadet Takanoiwa. Derfor trækker jeg mig tilbage fra i dag, lyder det fra den mongolske verdensstjerne ifølge The Guardian.

Episoden mellem de to topatleter fandt angiveligt sted på en restaurant i oktober, og de første rapporter gik på, at Kohei var bevæbnet med en øl-flaske. Senere har vidner fortalt, at gerningsvåbnet i stedet var en fjernbetjening til en karaokemaskine.

En af verdens bedste fodboldspillere giver hånd til en af verdens bedste sumobrydere i Tokyo i maj i forbindelse med en lancering af smykker. Foto: All Over
En af verdens bedste fodboldspillere giver hånd til en af verdens bedste sumobrydere i Tokyo i maj i forbindelse med en lancering af smykker. Foto: All Over
 

Den rutinerede Kohei var blevet vred på sin yngre rival, der så oven i købet valgte at sidde og stirre på sin telefon imens.

- Jeg havde hørt snak om, at han manglede manerer og høflighed. Jeg mente, at det var min pligt som seniorbryder at opdrage ham, men jeg gik for langt, siger Kohei.

Takanoiwa Yoshimori har ikke været i konkurrence siden overfaldet grundet skaderne og det efterfølgende hospitalsophold. Episoden er blot en af flere skandaler i sumobrydningen de seneste år.

I 2016 måtte en bryder og træner betale to millioner kroner i erstatning til en konkurrent, der mistede synet, og i 2011 var 13 brydere indblandet i en matchfixing-skandale med koblinger til mafiaen. Året før trak en anden mester sig tilbage efter druk, mens 2007 bød på et dødsfald til en teenagebryder, der blev mobbet og banket af en ældre udøver.

Se også: Unge japanere flygter fra sumobrydning

Se også: TV: Her bliver dommeren sumo-tacklet

Se også: Flæsket sport ramt af skandalehørm

Sejrsrus efter KO. Damir har vundet. Foto: Viaplay Fighting - Maja Sulin/Scanpix. Sport og Spil MMA indefra: Derfor slår de hinanden til plukfisk

2 kommentarer
Vis kommentarer