Golden State skal fuldbyrde vanvittig rekordsæson

Golden State Warriors kan tage NBA-titlen med sejr hjemme mod Cleveland efter en utrolig sæson

Golden State Warriors kan natten til tirsdag sikre sig NBA-titlen. (Foto: AP)
Golden State Warriors kan natten til tirsdag sikre sig NBA-titlen. (Foto: AP)

Vil denne sæsons Golden State Warriors-hold overgå det legendariske Chicago Bulls-hold fra 1995/1996-sæsonen, hvis Golden State vinder NBA-titlen?

Hidtil har fans, eksperter og spillerne kunnet skubbe spørgsmålet foran sig ved at sige, at det først var relevant at diskutere, når Golden State eventuelt havde sikret sig trofæet.

Det kan ske natten til tirsdag dansk tid, når holdet fra Oakland på hjemmebane tager imod Cleveland Cavaliers, som kommer til Oakland med visheden om, at man skal vinde de tre næste kampe for at snuppe titlen for næsen af Stephen Curry og co.

Golden State fører finaleserien, der spilles bedst af syv kampe, med 3-1, og har i den grad kurs mod at genvinde mesterskabet.

Holdet leverede et historisk grundspil med 73 sejre, hvilket var én mere end Michael Jordan og Chicago Bulls i 1995/1996. Det satte gang i debatten.

Kuriøst nok var en af spillerne på det daværende Chicago-hold Steve Kerr, som nu er cheftræner for rekordmandskabet fra Oakland. Efter de 73 sejre i grundspillet sagde han.

- Jeg troede på ingen måde, det var muligt, at den rekord (Chicago Bulls' 72 sejre, red.) ville blive slået, lød det fra Kerr.

- Og jeg vil sige det samme, som jeg gjorde for 20 år siden: Jeg tror aldrig, at denne (73 sejre, red.) vil blive slået.

Artiklen fortsætter under billedet

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Chicago cruisede for 20 år siden videre i slutspillet og tog titlen, og det ser ud til, at Golden State er på vej til det samme.

Dog var Chicago-holdet mere suverænt i slutspillet, hvor det blot blev til tre nederlag og 15 sejre på vej mod titlen. Golden State har tabt seks kampe og vundet 15 indtil videre (i 1995/1996 spillede man kun bedst af fem kampe i første slutspilsrunde).

Til gengæld satte Golden State flere utrolige rekorder i denne sæson.

Med 24 sejre på stribe til at indlede sæsonen på fik man den bedste start i NBA-historien. Man nåede op på 54 hjemmesejre på stribe gennem to sæsoner, og Stephen Curry sendte vanvittige 402 3-point-scoringer i kurven.

Men er summen af det hele nok til at hive Golden State Warriors op over Chicago Bulls i historiebøgerne?

Det kan folk måske for alvor begynde at debattere tidligt tirsdag dansk tid, når man ikke længere kan give det svar, som Golden States' Draymond Green ifølge AFP leverede ved et pressemøde forud den femte kamp.

- Vi er nødt til at vinde titlen, førend man overhovedet kan overveje det. Og det er alt sammen subjektivt.

Curry og Thompson skyder Cleveland i sænk i NBA-finale

Moser Curry og Golden State i tredje finale