84-årig sexistisk golf-kommentator dummer sig to gange på et døgn

- Det må være hans mor. Eller måske kan han lide ældre kvinder, sagde BBC's ekspert under The Open - og så brød helvede løs

Zach Johnson kysser Kim Barclay, og det er helt i orden, thi de er gift. Men det er ikke i orden at rode et køkken ind i den affære, siger BBC nu. (Foto: AP)
Zach Johnson kysser Kim Barclay, og det er helt i orden, thi de er gift. Men det er ikke i orden at rode et køkken ind i den affære, siger BBC nu. (Foto: AP)

BBC måtte i huj og hast rykke i byen med en undskyldning i major-klassen, da den hæderkronede tv-stations mange-årige golf-kommentator under The Open præsterede at dumme sig hele to gange for åben mikrofon – vel at mærke inden for et døgn.

Nu er Peter Alliss så heller ikke ligefrem nogen årsunge. Faktisk har BBC-eksperten rundet de 84, så han ville vel være undskyldt, hvis han stille og roligt tog sig en koger i ny og næ oppe ved pulten – så er det straks værre, når den aldrende golf-kommentator åbner gabet og gør sig lystig over visse tildragelser i den fine sport.

Peter Alliss ter sig – og BBC tee’ede i går en undskyldning ud, hvor stationen offentligt beklager kommentatorens kommentarer og kalder dem ’upassende’.

Zach Johnson i hvidt vandt British Open (Foto: AP) Golf Amerikaner vinder British Open efter omspil

Og hvad sagde han så, den gamle golfer?

Jo, Peter Alliss lagde stille og roligt ud med at kommentere den unge irske amatør Paul Dunne, der søndag aften fik en krammer af sin mor, da han sluttede arbejdsdagen på en delt førsteplads efter tredje runde.

’Ah, det må være hans mor. Eller måske kan han lide ældre kvinder. Jeg aner det ikke, men jeg håber, han har fundet den rigtige,’ driblede den Alliss’ske tunge lystigt.

Det vakte en del opstandelse og forargelse – ikke mindst på de sociale medier.

Men det var kun begyndelsen, og stormen havde ikke lagt sig, da den hårdt arbejdende 84-årige mandag fortsatte bestræbelserne på at fornærme samtlige kvinder i verden – og lykkedes med det!

Denne gang var det Kim Barclay, Zach Johnsons hustru, der fik turen i Peter Alliss’ speak sekunder før, amerikaneren puttede for at kvalificere sig til den trio, der skulle i play-off om den prestigefyldte Open-titel.

’Hun tænker sikkert: Hvis den går i, får jeg et nyt køkken,’ kommenterede Peter Allliss, mens kameraet fokuserede på fru Johnson.

Der formentlig har råd til at købe et nyt køkken om ugen, hvis hun gider…

Helt uhørt deler amatøren Paul Dunne førstepladsen i The Open før den afgørende runde. (Foto: AP) Golf Golf-sensation: Amatør etter i British Open

I dag måtte BBC i aktion:

’Peter kom med en tankeløs kommentar, som var upassende, og vi undskylder, hvis nogen har følt sig forulempede, sagde en talsmand – efter at stationen havde tænkt sig grundigt om.

Peter Alliss har som sagt levet længe og dermed også haft bedre tid til at dumme sig end så mange andre. Det er ikke første gang, den 84-årige deler vandene. Det har han gjort i årtier.

En amatør er i front af The Open efter 54 huller for første gang siden Bobby Jones i 1927. (Foto: AP) Golf Amatør om British Open-føring: Det er surrealistisk

En del holder af ham og hans grund-kunnen om sporten, mens andre i den grad mener, tiden er løbet fra en gammel, reaktionær mand, der tidligere har afsløret et kvindesyn, der muligvis er alderssvarende – men kun når det gælder hans personlige dåbsattest.

2015 matcher det ikke!

Så måske ender han med at passe til den gamle schlager: Who the fuck is Alliss?

16 kommentarer
Vis kommentarer