Hansen rasler ned efter bommert

Golfspilleren Anders Hansen lavede søndag en tredobbelt bogey og raslede ned på en delt 10.-plads i Hongkong

Anders Hansen lå længe med helt fremme i Hong Kong Open, men endte på en tiendeplads. (Foto: AP/Kin Cheung)
Anders Hansen lå længe med helt fremme i Hong Kong Open, men endte på en tiendeplads. (Foto: AP/Kin Cheung)

Anders Hansen var inden søndagens finalerunde kun tre slag fra førstepladsen i European Tour-turneringen Hong Kong Open. Men den danske golfspiller endte som delt nummer 10.

Undervejs præsterede Anders Hansen at lave en fornem eagle på hul nummer 16, men en tredobbelt bogey på hullet forinden ødelagde en topplacering for danskeren.

Hele syv slag brugte Anders Hansen på 15. hul, og det gjorde, at han raslede et godt stykke ned i den samlede stilling. Og så var det ikke nok med den flotte eagle i blot to slag på 16. hul.

Anders Hansen gik banen i par - 70 slag - og endte med at bruge i alt 273 slag over de fire dage i Hongkong. Det var otte slag dårligere end vinderen Miguel Angel Jiménez fra Spanien.

Ældste vinder nogensinde
Jiménez blev dermed den ældste vinder på Europa Touren nogensinde. I en alder af 48 år og 318 dage er Jiménez 284 dage ældre, end ireren Des Smyth var, da han vandt Madeira Open i 2001.

- Det er en ære at sætte sådan en rekord. Jeg håber ikke, det bliver min sidste. Måden, jeg spiller på og behandler mig selv, gør, at jeg kan holde mig fit til at vinde flere titler, siger Jiménez ifølge nyhedsbureauet Reuters.

I 2005 og 2008 vandt Jiménez også Hong Kong Open. Næste år kan spanieren fejre 25 års jubilæum på golfbanerne, og han har ingen planer om at lægge golfkøllerne på hylden i nær fremtid.

Det har Søren Kjeldsen heller ikke. Han havde en kanonrunde søndag i 66 slag, fire under banens par, men det var ikke nok til at rette op på de første tre meget svingende dage.

Samlet avancerede Kjeldsen 19 pladser og endte på en delt placering som nummer 51, efter at han havde brugt i alt 281 slag over de fire runder i Asien.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen