Rory McIlroy vinder endnu en major

Den unge nordirer sikrer sig i suveræn stil PGA-mesterskabet. Bedste dansker blev Thorbjørn Olesen.

Rory McIlroy sikrede sig karrierens anden majortitel. (Foto: AP)
Rory McIlroy sikrede sig karrierens anden majortitel. (Foto: AP)

Den nordirske golfspiller Rory McIlroy sikrede sig søndag sin anden majortitel i karrieren ved at vinde PGA Championship, der i år blev afviklet i South Carolina. I 2011 vandt den nu 23-årige McIlroy en anden af sportens fire største turneringer, US Open.

Nordireren havde en solid føring inden søndagens afsluttende runde, og den formåede han at udbygge på de sidste 18 huller, som han gik i seks slag under par. Dermed endte han med en score på 13 slag under par for turneringen.

- Jeg ved ikke, om det er gået op for mig endnu, men det var en god runde golf. Jeg er målløs, siger McIlroy efter sin sidste runde i seks slag under par og ingen bogeys.

Hele otte slag efter fulgte englænderen David Lynn, mens fire spillere delte fjerdepladsen.

De to danske deltagere i weekendens finalerunder sluttede i fin stil. Thorbjørn Olesen rykkede frem til en placering som nummer 27, mens Thomas Bjørn endte på en 48. plads.

Før søndagens runde lå de to som henholdsvis nummer 43 og 60 i den samlede stilling.

Forhåndsfavoritten Tiger Woods skuffede endnu engang og sluttede på en delt 11. plads. Woods har fire gange tidligere vundet turneringen. Sidst Woods vandt en major - hans 13. - var i 2008.

Rory McIlroy - kæreste med det danske tennises Caroline Wozniacki - sluttede af i flot stil ved at sende bolden i hul fra 20 fod for en birdie, ifølge turneringens hjemmeside.

McIlroys forspring på otte slag ned til nummer to er det største nogensinde i PGA Championship. Den hidtidige rekord blev sat af legenden Jack Nicklaus i 1980.

- Det har været en utrolig uge. Jeg havde en god fornemmelse fra den første dag, men jeg havde aldrig forestillet mig det her, siger McIlroy om sin suveræne sejr.

Han anses af mange eksperter som det største kølletalent siden Tiger Woods.

1 af 2 Rory McIlroy jubler over sejren sammen med far Gerry. (Foto: AP)
2 af 2 Rory McIlroy sikrede sig karrierens anden majortitel. (Foto: AP)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen