Daly gik amok og udvandrede

Den farverige amerikaner så rødt i Europa Tour-turneringen i Østrig efter to ture i vandet og en ekstrastraf

John Daly kom endnu en gang i fokus, da han udvandrede fra Europa Tour-turneringen i Østrig. (Arkivfoto: AP/Charlie Krupa)
John Daly kom endnu en gang i fokus, da han udvandrede fra Europa Tour-turneringen i Østrig. (Arkivfoto: AP/Charlie Krupa)

Amerikaneren John Daly med øgenavnet 'Wild Thing' har altid været en mildest talt farverig golfspiller. Kulørt påklædning, et megalangt drive, drukhistorier og en smøg i kæften. Og temperament.

Det sidste kom til udtryk fredag aften, da den 45-årige dobbelte Major-vinder udvandrede i protest fra Europa Tour-turneringen Austrian Open.

På anden runde indledte Daly stærkt, men kæmpede senere på runden med spillet og endte med at slå bolden i vandet på både 14. og 15. hul. Daly sendte derefter sin kølle samme vej.

Ikke noget alvorligt regelbrud
Kort efter skulle Daly lave et drop efter at være landet i en uspillelig situation under et kameratårn, og han slap afsted fra hullet med en double bogey.

Men en official, Andy McFee, mente, at Daly havde lavet et forkert drop, trak ham tilbage til åstedet og tildelte ham to strafslag ekstra, og så så Daly for alvor rødt. Han protesterede, men til ingen nytte, og så valgte amerikaneren at udvandre i protest.

- Da jeg vidste, at det ikke var et alvorligt regelbrud, sagde jeg, 'du kan fortsætte, John'. Men det ville John ikke, siger McFee til Sky Sports.

- Han spurgte, hvad straffen var, og jeg svarede, at det var en straf på to slag. Så sagde han, 'jeg er færdig', fortæller McFee endvidere.

Fik ham til at eksplodere
Daly var på det tidspunkt fire slag over par og gik hen til sine medspillere, Miguel Angel Jimenez og Martin Wiegele og sagde tak for kampen.

- Heldigvis var jeg i stand til at holde fokus. Han spillede noget forrygende golf i dag, men det endte desværre negativt. De to situationer fik ham til at eksplodere, siger Wiegele.

- Han kom hen og sagde, at vi spillede godt og ikke ønskede at forsinke os. Han ønskede os held og lykke med weekenden og skred, siger Wiegele, der ligger fem slag efter de førende.

Turneringen føres af danske Thomas Nørret sammen med tre andre spillere, Robert Coles fra England, Joost Luiten fra Holland og Gaganjeet Bhullar fra Indien.