McIlroy tæt på triumf i US Open

Den kun 22-årige nordirer Rory McIlroy otte slag bedre end nærmeste konkurrent

Rory McIlroy er tæt på at vinde US Open (Foto: Zuma Press)
Rory McIlroy er tæt på at vinde US Open (Foto: Zuma Press)

Denne gang går det ikke galt for Rory McIlroy.

Det 22-årige nordirske golftalent førte i april US Masters med fire slag inden sidstedagen, men smed det hele væk og sluttede på 15.-pladsen.

Nu ligger McIlroy igen i spidsen for en major-turnering efter tre runder, men ved US Open er føringen så stor, at det simpelthen ikke bør kunne lade sig gøre at sætte førstepladsen over styr.

Efter en flot tredje runde lørdag ligger McIlroy samlet med 14 slag under par og er hele otte slag bedre end sin nærmeste konkurrent, Yang Yong-Eun fra Sydkorea.

Så stort et forspring inden sidstedagen har ingen haft, siden Tiger Woods førte med 10 slag efter de første tre runders spil tilbage i 2000.

Dengang vandt Woods med 15 slag og satte ny majorrekord - en rekord, som McIlroy har gode chancer for at slå, hvis han spiller, som han har gjort hen over ugen.

- Jeg prøvede at sætte små delmål op for mig selv. Det betød, at jeg ikke kiggede op på scoretavlen hele tiden og ikke fokuserede på, hvor stort mit forspring var, sagde McIlroy efter at være kommet tilbage i klubhuset.

På trods af den store føring har Lee Westwood ikke opgivet jagten på den førende McIlroy.

Briten ligger på en delt tredjeplads, et slag efter Yang Yong-Eun og altså ni slag efter førstepladsen.

- Man ved aldrig, hvad Rory kan finde på. Man ved ikke, hvordan han håndterer den store føring. Han har ført stort i en major før og klarede det dårligt. Det lægger ekstra pres på ham, lyder det fra Westwood.

Se leaderboardet her.

0 kommentarer
Vis kommentarer