Hartø: Jeg var frygtelig nervøs

'Det startede så godt, men så blev det en skidt oplevelse', siger Andreas Hartø efter sin Masters-debut i US Open i nat

Nerver spillede en stor rolle for Andreas Hartø i US Open (Foto: Getty Images)
Nerver spillede en stor rolle for Andreas Hartø i US Open (Foto: Getty Images)

- Jeg spillede virkelig god golf på de første 7 huller af min Major debut. Jeg har godt nok aldrig været så nervøs som jeg var, da jeg stod på 1. tee og skulle til at slå mit første slag, men efter en tur i bunkeren ved green fik jeg reddet min par. De næste huller spillede jeg mere eller mindre fejlfrit og det var kun udtur, der gjorde, at jeg ikke lavede eagle på hul 4, da mit slag til green tog hulkanten og lagde sig 25 cm fra koppen. På 6. havde jeg en rigtig god chance for at komme 2 under, men endnu en hulkant holdt mig på -1.

Sådan skriver Andreas Hartø på sin hjemmeside efter Masters-debutten i aftes og i nat.

- På 8. slog jeg et skidt teeslag og var uheldig med et dårligt lie i fairwaybunkeren. Jeg fik sendt mit 2. slag henover green og ned i en bunker og selvom bolden havde nået at hoppe en enkelt gang på green, havde den stadig sat sig i et 'spejlæg-. Den fik jeg så sendt henover green og ned i en ny bunker, og da jeg ikke formåede at komme op og i derfra, kunne jeg skrive "6" på mit scorekort. +1 efter 8 huller er dog ingen dårlig score herude, så der var som sådan ingen frustration i kroppen på det tidspunkt. Efter et dårligt 3. slag ind til par 5-hullet 9., kunne jeg skrive endnu en 6'er på kortet og var derfor +2 på forni.

LÆS OGSÅ: Det gik helt galt for Hartø

- Bagni blev en rigtig skidt oplevelse. På de første huller slog jeg egentlig rigtig gode slag, men fik ingenting ud af det andet end bogeys. Et godt eksempel var 11. hvor jeg slog et brag af et drive og et rigtig godt 2. slag, der bare var 6 meter for langt og derfor rullede ned i et "runoff" område bag green. Derfra formåede jeg ikke at komme op og i, og så fik jeg en bogey, hvor jeg egentlig havde slået slag, der var gode nok til at få birdie. De næste huller gik og lige pludselig åbnede himlen sig og det begyndte at stå ned i stænger. Ikke noget, der ligefrem gjorde banen lettere. Jeg fik givet nogle dumme slag væk og da jeg stod på 18. tee var jeg 7 over par. Jeg slog to rigtig gode slag og havde et 4 meter putt for birdie, som jeg desværre brændte, så facit på min første Major-runde blev +7. Ikke lige hvad jeg havde ønsket og regnet med efter 7 hullers spil.

- Det er svært at sige hvad der skete på de sidste 11 huller i dag. Det var en blanding af udtur og dårlige slag, der sendte min score i vejret. Selvom det ikke var nogen prangende dag rent scoremæssigt, så må jeg sige, at det var en VIRKELIG fed oplevelse at gå rundt inde bag rebene til sådan en stor turnering. Jeg glæder mig til i morgen, og finder jeg frem til det spil jeg viste på de første 7 huller i dag, så kan jeg stadig nå at klare cuttet. Der skal spilles frit i morgen, så det er planen, skriver den 22-årige dansker på sin hjemmeside.

0 kommentarer
Vis kommentarer