Golfkometen

Andreas Hartø får en oplevelse for livet, når han i dag slår ud til US Open

Det bliver noget af en oplevelse for Andreas Hartø, når han i dag går ud på banen i US Open (foto: Getty Images)
Det bliver noget af en oplevelse for Andreas Hartø, når han i dag går ud på banen i US Open (foto: Getty Images)

Hvis nogen for et år siden havde fortalt Andreas Hartø, at han i dag skulle debutere i Major-sammenhæng, ville den 22-årige golfspiller have troet, de havde kigget for dybt i natpotten.

Det er da også gået ufattelig stærkt for den denne danske golfkomet.

Fra sejren i Ecco Tour Championship på Challenge Touren og beslutningen om at gå pro sidste august. Til at stå i december med adgang til European Tour efter kun et besøg på Tour-skolen. Og nu er han så klar til udleve alle golfspilleres drøm med deltagelsen i US Open, efter at have sikret sig den absolut sidste plads i kvalifikationen.

Eneste dansker
Endda som den eneste danske repræsentant i verdenseliten, efter Anders Hansen meldte afbud.

Andreas Hartø landede i mandags i Maryland, hvor årets anden Major-turnering spilles på The Congressional, og i forgårs slog han sine første slag som opvarmning til, hvad der regnes for at være verdens sværeste turnering.

Lidt imponeret over forholdene var den unge mand fra Furesø Golfklub i Nordsjælland også, da han satte ord på sine første oplevelser i USA på sin blog.

– Vi snakker altså to dage før turneringsstart, og jeg har aldrig set så mange mennesker på en golfbane, som jeg gjorde i dag. Der var mennesker overalt! Jeg tør slet ikke forestille mig, hvordan det bliver fra torsdag og frem.

Slår ud kl. 20.30
Her slår han ud klokken 20.30 dansk tid sammen med canadieren Jon Mills og den amerikanske amatør Scott Pinckney. Et klaret cut i sig selv vil være en kæmpe præstation, men under alle omstændigheder venter der den 22-årige dansker en oplevelse for livet.

– Jeg må sige, at jeg sjældent, hvis ikke aldrig, har set en bane så flot som den her. Det er svært at sætte en finger på noget som helst. Det vildeste var næsten, da vi stod på 15. green, og et par af greenkeeperne kom op til os og spurgte, om greens stadig var langsomme, skriver Andreas Hartø.

Under træningsrunderne løb bolden mindst lige så hurtigt, som når det går allerstærkest på European Touren, og planen er, at det skal være endnu vildere til turneringen.

Da den forsvarende US Open-mester, nordirske Graeme McDowell, havde prøvespillet banen i maj konstaterede han målløs på Twitter: ’Ingen kommer til at bryde par’.

Favoritværdigheden til turneringen deles mellem Lee Westwood, Luke Donald, Phil Mickelson og Rory McIlroy –  Tiger Woods stiller ikke op på grund af en skade.

Jeg må sige, at jeg sjældent, hvis ikke aldrig, har set en bane så flot som den her

0 kommentarer
Vis kommentarer