Thomas Bjørn mister sin førsteplads

Tredje runde i golf-VM var nedtur for Bjørn - han mistede sin førsteplads, men er dog fortsat med i toppen

Thomas Bjørn faldt en smule tilbage. (Foto: AP)
Thomas Bjørn faldt en smule tilbage. (Foto: AP)

Thomas Bjørn mistede pusten ved VM i golf på Royal Melbourne lørdag. Inden tredje runde lå han ellers i spidsen - men nu er han overhalet af australieren Jason Day.

Den danske golfspiller gik runden i par, mens Jason Day gik fem slag under. Dermed er australieren nu et slag bedre end Thomas Bjørn, der må tage til takke med andenpladsen før søndagens afgørende runde.

Den 42-årige dansker lavede ellers en birdie på både første og 16. hul - men det blev modsvaret af bogeys på syvende og 14. hul.

At Day derimod var i fin form viser hans spil lørdag, hvor han lavede seks birdies og blot en bogey.

Thomas Bjørn kaldte torsdag Royal Melbourne for "den måske fineste golfbane, man overhovedet kan spille på". Men lørdag kom der en smule grus i maskineriet.

Før lørdagens runde lå Thomas Bjørn otte slag under par - og det var et slag bedre end Kevin Streelman fra USA og fire bedre end Jason Day.

Samlet er Thomas Bjørn nu otte slag under par, mens Kevin Steelman røg ned på en femte plads tre slag over par.

Banen i Melbourne har temmelig korte huller, hvilket synes, at være et problem for moderne golfspillere, som er gode til at slå langt.

- Man er nødt til at spille smart golf, og jeg kunne spille på den her bane hver dag i resten af mit liv, sagde Thomas Bjørn efter sin første runde torsdag.

I holdkonkurrencen mistede Danmark for anden dag terræn. Fra en andenplads er danskerne, der også tæller Thorbjørn Olesen, som individuelt ligger nummer 44, nu faldet ned på en fjerdeplads to slag under par.

Som i den individuelle konkurrence er det Australien, der indtager førstepladsen 11 slag under par, fulgt af USA, der er 10 slag under par og Japan som nummer tre, fire slag under par.

Sidst Danmark var langt fremme ved VM i golf var helt tilbage i 2001, hvor Thomas Bjørn og Søren Hansen blev nummer to.

Årets VM spilles efter samme format, som vil blive brugt ved OL i Rio i 2016, hvor golf kommer på OL-programmet for første gang.

Turneringen slutter på søndag.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere