TV: Golfstjerne triumferede oven på familietragedie

Jason Day mistede otte familiemedlemmer til tyfonen Haiyan og svarede igen med at vinde World Cup'en i golf - individuelt og for hold

Sejren var Jasons Days første i sit hjemland. Til daglig spiller han på PGA Touren i USA. (Foto: Andy Brownbill/AP)
Sejren var Jasons Days første i sit hjemland. Til daglig spiller han på PGA Touren i USA. (Foto: Andy Brownbill/AP)

Man skulle tro manuskriptet til ugens World Cup i golf var skrevet af Danielle Steele eller en af Hallmarks faste forfattere. Så vidt vides var det kun skæbnen, og Jason Days evner på en golfbane, der gjorde ham til individuel vinder og holdvinder sammen med landsmanden Adam Scott på hjemmebane i Melbourne.

Sejren var Jason Days blot anden i karrieren på højeste niveau efter en lang række prominente topplaceringer. Det var den første på australsk jord. Og så faldt den ugen efter tyfonen Haiyan havde kostet otte af Jason Days filippinske familiemedlemmer livet - inklusiv hans bedstemor.

Den australske golfstjerne er født i Queenslanda af filippinske forældre, og den nærmeste familie så med fra nærmeste hold, så der blev klemt en del tårer ud i løbet af ugen.

- Jeg fandt i sidste uge ud af, at vi havde mistet nogle familiemedlemmer i Filippinerne. At have min mor, søstre og nevø her hele weekenden. At kunne være sammen her som en familie og holde om dem, det er meget særligt for mig.

- At de kunne se mig spille god golf og vinde foran et fantastisk sportsfanatisk publikum fra Melbourne er særligt, men mest af alt er bare glad for, at min mor var her, og jeg kunne give hende et knus, sagde Jason Day efter sejren.

- Det ville have været den nemmeste ting i verden at trække mig, efter hvad der skete i sidste uge. Bare for at være sammen med min mor og støtte hende. Men jeg ønskede virkelig at komme herned og spille med Adam (Scott, red.) og prøve at vinde World Cup'en. Vi opnåede det, og det er fantastisk, sagde Day.

Se også: Thomas Bjørn nummer to ved VMSe også: TV: Brød sammen efter hole-in-one på forkert dag

Holdsejren udløste 3,3 mio. kr. til deling, mens den individuelle sejr var 6,6 mio. kr. værd.

- Vi skal lige finde ud af, hvad vi gør, men vi donerer helt sikkert nogle penge og prøver at indsamle flere for at skabe større opmærksomhed om, hvad der virkelig skete derovre (i Filippinerne, red.).

Naturligvis var det en rørstrømsk Jason Day, som gjorde status efter sejren.

- At gå ind til søndagen med en føring, når man tænker på alt, hvad der er hændt; endelig at lukke en turnering og slå så godt et slag ind til 18. hul og vinde på den måde var et meget stort øjeblik i min golfkarriere.

- Det har taget mig noget tid at vinde anden gang, og det kunne ikke være mere passende end med Scotty ved min side, hvor vi samtidig vinder World Cup'en i Melbourne. Vi havde det rigtig sjovt i dag, og lige nu er jeg bare den lykkeligste fyr, sagde den 26-årige australier med de filippinske aner.

Både Adam Scott og Jason Day leverede eagles under søndagens runde ved at hole wedgeslag ind til green.

Se Adam Scott hole et fuldt wedgeslag til eagle nedenfor:

Se Adam Scott hole til eagle ved World Cup

Jason Day holdt sig heller ikke tilbage:

Jason Day laver vildt slag for næsen af Thomas Bjørn

Turneringen havde også et markant dansk islæt. Thomas Bjørn blev nummer to i den individuelle turnering to slag efter Day og nummer tre i holdturneringen sammen med Thorbjørn Olesen.

- Naturligvis er jeg en flig skuffet, jeg spillede bare ikke så godt i dag, sagde Thomas Bjørn.

- Men jeg kunne ikke være mere glad på Jasons vegne. Han har været igennem en hård tid på det seneste. At han overhovedet spillede i denne uge er en stor ting for ham, og når han så går hen og vinder turneringen ... det er, hvad du ønsker at se, sagde den danske Bjørn.

Indtil videre kender man primært 'The Fanatics' fra tennisverdenen, men til World Cup i golf støttede de det australske landshold. Mød dem i tv-klippet nedenfor:

Nyt golffænomen: Mød 'The Fanatics'

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere