TV: Dansk golftriumf i Sydafrika

Morten Ørum Madsen vandt sæsonens første turnering på European Tour

I sin 28. optræden på European Tour vandt Morten Ørum Hansen også den 28. danske sejr.
I sin 28. optræden på European Tour vandt Morten Ørum Hansen også den 28. danske sejr.

Mens de flestes øjne var på Danmarks to bedste golfspilleres færd til World Cup i Melbourne leverede en anden og noget mere ukendt dansker end Thomas Bjørn og Thorbjørn Olesen weekendens største danske golfresultat på et andet kontinent.

Til 2014-sæsonens første turnering, South African Open Championship, kom Morten Ørum Madsen bagfra og slog med en afsluttende runde i 67 slag prominente hjemmebanefavoritter som 2011-vinderen Hennie Otto og Charl Schwartzel.

Finalerunden bød på fem birdies og 13 pars. På de sidste seks huller leverede danskeren tre birdies, og da både Charl Schwartzel og Hennie Otte dummede sig med dobbeltbogeys kunne Morten Ørum gå op af 18. hul med to slags føring.

Se Morten Ørum Madsen sætte det afgørende putt, der sikrer ham sejren herunder:En mildt sagt fremragende start på sæsonen for Morten Ørum Madsen, der spiller sin anden sæson på European Tour. Den 25-årige silkeborgenser spillede også på European Tour i den forgangne sæson, hvor det blev til en 81. plads på pengelisten.

Med sejren i Sydafrika behøver den unge dansker ikke bekymre sig om fremtiden. Udover førstepræmien på 1,3 millioner kroner følger der også automatisk medlemskab af European Tour med i et år. Turneringen var en af de mindre på touren og udløser derfor 'kun' medlemsskab i et år mod normalvis minimum to.

Se også: TV: Brød sammen efter hole-in-one på forkert dag

På trods af Morten Ørum Madsen slog det sydafrikansk dominerede felt modtog han overvældende hyldest fra hjemmebanepublikummet. Midtjydens sympatiske væsen og taknemmelighed over for tilskuerne skabte ham mange fans, og han får med sejren pludselig også muligheden for at begå sig på den sydafrikanske Sunshine Tour, som Anders Hansen tidligere har vundet.

- Det har været en fantastisk dag. Det er en kliché at sige, at det ikke er gået op for mig, men det har det ikke.

- Jeg havde håbet at spille godt, men jeg havde aldrig troet, jeg skulle stå her nu. Det er helt uvirkeligt og jeg er bare sagde lykkelig, sagde danskeren i vinderinterviewet.

Se Morten Ørum Madsen modtage pokalen i tv-klippet herunder:

TV: Lykkelig Madsen får sin tunge pokal

Triumfen kom i silkeborgenserens 28. optræden på European Tour og var samtidig Danmarks sejr nummer 28.

Thomas Bjørn står for halvdelen med 14, mens Morten Ørum træder ind i et selskab af danske tour-vindere, som tæller Steen Tinning, Anders Hansen, Søren Hansen, Søren Kjeldsen, Thorbjørn Olesen, Mads Vibe-Hastrup og Jeppe Huldahl.

Se et sammendrag fra søndagens golf i Johannesburg herunder:

Sådan gik det til da Morten Ørum vandt i Sydafrika

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere