Enstemmigt valgt til årets bedste

Svenske Henrik Stenson er '2013 Race to Dubai European Tour Golfer of the Year'

Henrik Stenson var i en klasse for sig i anden del af 2013-sæsonen. (Foto: Hassan Ammar/AP)
Henrik Stenson var i en klasse for sig i anden del af 2013-sæsonen. (Foto: Hassan Ammar/AP)

I andet halvår 2013 kunne end ikke Tiger Woods røre Henrik Stenson, så den 37-årige svensker fra Gøteborg er ikke overraskende blevet valgt som årets spiller på European Tour.

Som den første golfspiller nogensinde præsterede han både at vinde det amerikanske slutspil FedEx Cup og den europæiske rangliste Race to Dubai. Svenskeren vandt i overbevisende stil de afsluttende turneringer på begge tours, Tour Championship i Georgia og DP World Championship i Dubai.

- Det er en stor ære at blive valgt til årets spiller på European Tour. Det siger lidt om, hvor fremragende et år jeg havde. Du kan kalde det en drømmesæson, mit livs år eller hvad du vil. Det har været en helt ufattelig sæson, og jeg er meget glad for at have prisen, især fordi jeg er den første svensker, som får den, siger Henrik Stenson til European Tours hjemmeside.

På sin Twitter-profil er han lidt mere afdæmpet og bruger flere kræfter på at vise den cola-automat frem, som fulgte med seneste sejr i USA.<br /><br /><p>Med førstepladsen på begge ranglister modtog Henrik Stenson i 2013 på den pæne side af 100 millioner kroner i præmiepenge. Motivation mangler Stenson dog ikke, før det for alvor går løs i 2014.</p><p>- Major-turneringerne er mit største mål, og hvis jeg kan fortsætte med at spille på mit nuværende niveau, føler jeg, at jeg har en ret god chance i dem, siger den indtil videre major-løse svensker.</p><a id="_58bfd4b2-66d7-487b-ad6a-0076fa5aace6" href="https://ekstrabladet.dk/sport/anden_sport/golf/article4593292.ece">Kæmpetriumf af Stenson</a><br /><br /><p>Golfjournalisterne bag kåringen var ikke i tvivl om, hvem der skulle efterfølge Rory McIlroy. Alle stemmer gik til svenskeren på trods, at Justin Rose vandt US Open som den første englænder siden Tony Jacklin i 1970.</p><p>- At blive enstemmigt vinder af årets spiller på European Tour efter en sæson, hvor Justin Rose vandt sin første major, siger ret meget om Henriks skræmmende konsekvente niveau, siger Derek Lawrenson fra Daily Mail, som er golfjournalisternes formand.</p>
0 kommentarer
Vis kommentarer