Vraget trods storsejr: Ryder Cup betyder ikke alt!

Chris Kirk går glip af Ryder Cup trods kæmpe triumf. Det tager han med et skuldertræk

Chris Kirk (Foto: AP)
Chris Kirk (Foto: AP)

Europæiske og amerikanske golfspillere drømmer om det og betragter det som en ære ud over det sædvanlige at repræsentere sit land/kontinent i Ryder Cup. Men den prestigefyldte ’landskamp’ mellem Europa og USA, der finder sted hvert andet år, er altså ikke liv eller død for alle med en driver i hånden.

Tag nu Chris Kirk, en 29-årig amerikaner, der mandag strøg til tops i Deutsche Bank Championship, hvilket indbragte ham vanvittige otte millioner dollars i præmie.

Han er dermed det mest hotte navn i amerikansk golf, men han er ikke en del af Ryder Cup-mandskabet, som kaptajn Tom Watson nu har udtaget. Det meddelte han Kirk over telefonen tirsdag.

Men i stedet for at beklage og ærgre sig, trækker Chris Kirk på skuldrene.

- Det er jeg nu ikke så bekymret over. Han (Watson, red.) begyndte at forklare sig, men når du ikke bliver valgt, er du ret ligeglad med forklaringen, for nu at være ærlig. Jeg var mere: Hey, jeg har lige vundet den største turnering i mit liv, så der skal mere til at ødelægge mit humør, siger Chris Kirk.

Han fortsætter med henvisning til kollegaerne Keegan Bradley og Hunter Mahan, for hvem Ryder Cup betyder alverden.

- Jeg ville virkelig gerne have spillet Ryder cup. Men måske lever og dør jeg ikke med det, som andre spillere gør. Det ville dog være en stor ære, og jeg håber, jeg en dag får chancen, siger ".

Han fører klart FedEx Cup’en efter sejren i Massachusetts – foran Rory McIlroy, Mahan og Jimmy Walker. Og dermed understreger Tom Watson, at det ikke nødvendigvis er dagsformen, der tæller i Ryder Cup.

Adskillige amerikanske golffans er uforstående og irriterede over fraværet af Chris Kirk. Blandt andet fordi Keegan Bradley ikke har vundet en turnering i to år. Til gengæld udgjorde han et fantastisk makkerpar med Phil Mickelson for to år siden på Medinah, hvor de vandt alle tre matches, de spillede sammen. Og det er sandsynligvis en afgørende faktor for Watson.

At alderen og rutinen ikke er altafgørende faktorer for at komme med kan læses meget tydeligt ud af de 12 navne, Tom Watson tager med til Gleneagles i Skotland. Her finder man blandt andre 24-årige Patrick Reid og bare 21-årige Jordan Spieth, der begge er debutanter i Ryder Cup.

USA’s hold:

Bubba Watson, Rickie Fowler, Jim Furyk, Jimmy Walker, Phil Mickelson, Matt Kucher, Jordan Spieth, Patrick Reed, Zach Johnson, Keegan Bradley, Webb Simpson og Hunter Mahan.

Ryder Cup spilles 26.-28. september

0 kommentarer
Vis kommentarer