Dansk turnering afgør Ryder Cup-hold

Made in Denmark bliver næste år den sidste turnering, inden Europas Ryder Cup-hold kommer på plads

(Foto: Rene Schütze)
(Foto: Rene Schütze)

Den danske European Tour-turnering i golf Made in Denmark bliver i 2016 rykket en uge i kalenderen, og det betyder samtidig, at turneringen bliver sidste mulighed for europæiske spillere til at spille sig på Europas næste Ryder Cup-hold.

I samme snuptag slipper Made in Denmark for sin nuværende placering lige efter årets sidste major, PGA Championship i USA, hvilket afholder de helt store europæiske stjerner for en tur til Himmerland.

- Vi er stolte over, at Ryder Cup-kvalifikationen slutter efter næste års Made in Denmark. Det er endnu en anerkendelse fra European Tour for den turnering, vi har skabt her i Danmark, siger promotor Flemming Astrup i en pressemeddelelse.

Hele kalenderen får en rystetur i 2016, fordi golf for første gang siden 1904 er på det olympiske program. Næste sæsons sidste major spilles 28.-31. juli, mens OL-turneringen afvikles i Rio de Janeiro 11.-14. august.

To uger senere fra 25. august til 28. august spilles den danske Europa Tour-turnering. Traditionelt vil det tiltrække store navne at være sidste turnering, inden Ryder Cup-kvalifikationen slutter, når spillere enten skal forsvare en placering eller forsøge at vinde en.

Det er nordireren Darren Clarke, som er kaptajn for Europas Ryder Cup-hold, der møder USA. Clarke spiller desuden med i den danske turnering i næste uge, og han glæder sig over, at turneringen får en endnu større værdi til næste år.

- Vi så alle sammen hvilken fantastisk atmosfære, der blev skabt ved Made in Denmark for et år siden, og jeg er sikker på, det kun intensiveres, når man lægger spændingen om Ryder Cup kvalifikationen oven i. Det føles nok som langt væk, men Danmark vil være det perfekte sted at slutte kvalifikationen, siger Clarke.

Kvalifikationen til Ryder Cup-holdet begynder i Russia Open, der spilles i begyndelsen af september.

0 kommentarer
Vis kommentarer