Danske golfspillere skriver historie

Både Benjamin Poke og Rasmus Højgaard sikrede sig kort til European Tour via Q-School i Spanien. Førstnævnte er den første danske vinder nogensinde

Rasmus Højgaard fanget under en endagsturnering i Kerteminde 2. september. Foto: Jens Dresling
Rasmus Højgaard fanget under en endagsturnering i Kerteminde 2. september. Foto: Jens Dresling

Danmark har fået yderligere to repræsentanter på European Tour i golf i skikkelser af Benjamin Poke og Rasmus Højgaard.

Det er en kendsgerning, efter at sidste runde på den såkaldte Q-School blev spillet onsdag.

27-årige Benjamin Poke startede runden som bedste spiller af alle, og den status holdt han suverænt fast i på sjette og sidste runde, hvor han ligefrem udbyggede sit forspring.

- Jeg kunne ikke rigtig spise noget i morges, og det var også svært for mig at spise noget på banen, både i går og i dag. Men nu er det verdens bedste dag, siger han til Dansk Golf Unions hjemmeside.

Runden gik han i syv slag under par og nåede dermed en total på 25 slag under par. Nummer to var samlet 19 slag under par. Dermed bliver han den første danske vinder af turneringen nogensinde. Tidligere har verdensstjerner som Jesper Parnevik og José María Olazábal vundet den.

18-årige Rasmus Højgaard, der dermed var den yngste af 1063 deltagende over hele sæsonen (ifølge European Tours hjemmeside), sluttede på en delt femteplads i samlet 16 slag under par for de seks runder. Den sidste gik han i fem slag under par.

Højgaard blev samtidig den første spiller født i dette årtusinde til at kvalificere sig til Touren.

- Det har været en drøm hele tiden. Det er skide fedt, at det allerede nu kan realiseres, siger Rasmus Højgaard ifølge golf.dk om Tour-kortet.

Otte danskere på Touren
- Jeg tror, jeg skal have noget mad, hvis jeg kan få noget ned. Det ved jeg sgu ikke lige, om jeg kan.

De 25 bedste spillere i Final Qualifying Stage får adgang til European Tour i næste sæson.

Rasmus' tvillingebror, Nicolai Højgaard, var den sidste deltagende dansker i den absolut sidste runde, men han måtte nøjes med en samlet 51.-plads i syv slag under par.

Danmark er nu sikret otte spillere på European Tour i 2020. Foruden Poke og Højgaard drejer det sig om Thomas Bjørn, Thorbjørn Olesen, Søren Kjeldsen, Lucas Bjerregaard, Joachim B. Hansen og Jeff Winther.

Olesen er dog i øjeblikket suspenderet af European Tour, mens en sag om hans opførsel på en flyvetur behandles i det britiske retssystem.

Jesper Parnevik faldt op foran øjnene af sit barnebarn, men er heldigvis på højkant igen. Nu vælger han at skrue ned for en stresset dagligdag. Arkivfoto: Morten Langkilde/POLFOTO Golf Stjerne faldt om foran barnebarn: - Skræmmende

- Sam gjorde det, til han var i 50'erne, og jeg er i mine start-midt 40'ere. Jeg har været meget heldig med at have haft den karriere, jeg har haft indtil nu, siger amerikaneren blandt andet. Foto: Kitamura Toshifumi / Ritzau Scanpix. Golf Woods om vild rekordtangering: - Det er skørt

- Jeg synes ikke, at godt golfspil bliver værdsat, som det kunne blive, siger McIlroy. Foto: Lee Smith / Ritzau Scanpix. Golf Verdensstjerne med markant kritik: - Træt af at komme tilbage

Thorbjørn Olesen foran retten i London i forbindelse med et retsmøde. Foto: Ben Stansall/Ritzau Scanpix Golf Holder fast: Thorbjørn Olesen er udelukket

Sport og Spil Thorbjørns groteske flyvetur: Her er hans vilde karriere

3 kommentarer
Vis kommentarer