Day skriver golf-historie med historisk lav score

Efter tre andenpladser i golfsportens majors lykkes det endelig for Jason Day at stryge helt til tops

It's a beautiful Day: Den glade vinder fejren sejren ved at kysse sin hustru, Ellie Harvey. (Foto: AP)
It's a beautiful Day: Den glade vinder fejren sejren ved at kysse sin hustru, Ellie Harvey. (Foto: AP)

Australieren Jason Day opnåede søndag karrierens største triumf ved at vinde PGA Championship i USA - en af golfsportens fire majorturneringer.

Og han gjorde det i suveræn stil med en samlet score i 20 slag under par.

Det er den laveste score nogensinde i en majorturnering. Den tidligere rekord tilhørte Tiger Woods, som i 2000 vandt British Open med 19 slag under par.

Se også: Golf-komet nærmer sig ny majortriumf

Det er den 27-årige Days første majorsejr. Han har før været lige ved og næsten med tre andenpladser.

Men søndag lod verdensranglistens nummer fem sig ikke overliste. Inden de afgørende 18 huller på Whistling Straits-banen i Wisconsin førte han med to slag ned til årets komet og dobbelte majorvinder, amerikaneren Jordan Spieth.

På de første ni huller lavede Day fire birdies og udbyggede sin føring. Det blev til yderligere tre birdies, og så fik det ingen betydning, at der også var to bogeys på scorekortet.

Day gik runden i fem slag under par, mens Spieth brugte et slag mere.

Jordan Spieth, der i år har fået sit store gennembrud med to majorsejre i US Masters og US Open måtte denne gang nøjes med en andenplads. Han sluttede sammenlagt tre slag efter Day, mens Branden Grace fra Sydafrika blev treer.

Se også: Golfstjerne flipper ud: Smider jernet i søen

Jordan Spieth rykker efter sin topplacering for første gang op som nummer et på verdensranglisten og fortrænger Rory McIlroy.

Nordireren gjorde comeback i PGA Championship efter en tvungen pause på halvanden måned på grund af en skadet ankel og sluttede på en 17.-plads.

Thomas Bjørn var den eneste dansker i weekendens finalerunder. Han brugte søndag to slag mere end banens par, og det rakte til en slutplacering som nummer 48.

Se også: Dansk turnering afgør Ryder Cup-hold

Her viser Jason Day klassen - holer fra 17 meter:

0 kommentarer
Vis kommentarer