Donald Trump hædrer Tiger Woods

Tiger Woods har fået USA's højeste civile udmærkelse som anerkendelse af stort comeback

Donald Trump hædrer det amerikanske golfikon Tiger Woods ved en ceremoni i Det Hvide Hus. Foto: AFP
Donald Trump hædrer det amerikanske golfikon Tiger Woods ved en ceremoni i Det Hvide Hus. Foto: AFP

Det amerikanske golfikon Tiger Woods er mandag ved en ceremoni i Det Hvide Hus blevet tildelt præsidentens frihedsmedalje af Donald Trump.

Det skriver flere medier, herunder nyhedsbureauet AP.

Woods får medaljen som påskønnelse for sin sejr i majorturneringen US Masters i april og for sin 'store succes i livet'.

Ved overrækkelsen af medaljen roste Trump Tiger Woods' 'uophørlige' sejrsvilje.

- Vind, vind, vind. Disse kvaliteter udtrykker den amerikanske ånd med at flytte grænser, trodse forhindringer og altid stræbe efter storhed, sagde præsidenten ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Vi kan ikke vente med at se, hvad det næste bliver, Tiger, tilføjede Trump, der selv er en ivrig golfspiller og ejer golfbaner flere steder i verden.

Tiger Woods er den fjerde og hidtil yngste professionelle golfspiller, som modtager USA's højeste civile udmærkelse.

'Jeg kunne dårligt gå'
- I har set det gode og det dårlige, højde- og lavpunkterne, sagde Woods, der havde taget sin mor, sine to børn, sin kæreste og sin caddie med til ceremonien.

Dagen efter at Woods i april sikrede sig sin første sejr i en majorturnering siden 2008, meddelte Donald Trump, at han ville belønne golfspillerens comeback med frihedsmedaljen.

For bare to år siden tvivlede den nu 43-årige Woods på nogensinde at kunne spille golf igen efter en række rygoperationer.

Men i januar sidste år gjorde han comeback på PGA-touren i USA.

- Det er overvældende på grund af, hvad der er sket. Jeg kunne dårligt gå. Jeg kunne ikke sove. Jeg kunne ikke noget som helst. Jeg var bare heldig at komme til at spille igen, sagde Tiger Woods efter sejren i Masters ifølge AFP.

Det var golflegendens 15. majorsejr i karrieren. Kun legendariske Jack Nicklaus har vundet flere med 18.

Ud over problemer med fysikken har Woods også haft udfordringer i sit privatliv med en skilsmisse.

Tiger Woods er den 33. sportsstjerne i USA's historie, der modtager frihedsmedaljen. Før ham har legender som Babe Ruth, Joe DiMaggio, Michael Jordan, Jack Nicklaus, Billie Jean King og Muhammad Ali modtager den.

Tiger Woods brøler igen. Foto: Kevin C. Cox/Ritzau Scanpix Golf - 20. apr. 2019 - kl. 14:58 Røven af dårlige vittigheder: Verdens vildeste comeback

Se også: Hylder comeback: - Største i sportens historie

tiger Woods er tilbage på toppen. Foto: Ritzau Scanpix Golf - 14. apr. 2019 - kl. 20:48 Tiger i historisk triumf

Caroline Wozniacki ryster champagneflasken efter sin grand slam i Australien. Men også finansielt har hun kunnet lade propperne springe. Foto: AP Sport og Spil Her er Danmarks bedst betalte sportsstjerner: Caroline rammer 100 millioner!

Vægtløftning er en af de sportsgrene, hvor man kan begynde i en moden alder. Foto: Shutterstock Sport og Spil Aldrig for sent: Disse sportsgrene kan du stadig nå at blive god til

Paige Spiranac har former, der kan slå de fleste omkuld. Foto: Martin Dokoupil / AP Sport og Spil Golf-baben over dem alle: Brysterne kan være i vejen

12 kommentarer
Vis kommentarer