Dyne-Larsens golfturnering vokser: Men det 'rige svin' betaler ikke alt

Efter ny golfsucces forventer Made in Denmark-arrangørerne forlængelse af kontrakten, større præmier og flere stjerner - turneringens bagmand Lars Larsen kræver dog hjælp fra andre sponsorer

HIMMERLAND (Ekstra Bladet): Danmark kommer næppe til selv at afholde et EM i fodbold. Pengene er der heller ikke til en tennisturnering i verdensklasse eller et Formel 1-grandprix for den sags skyld.

Men med Made in Denmark i golf har Lars Larsen og promoter Flemming Astrup på blot to år formået at skabe en event, som der bliver lagt mærke til ude i Europa.

Turneringen har potentialet til at blive en slags Le Mans for det grå guld og andre golf-entusiaster, som man bare skal til hvert år for at opleve stemningen. Golf er den største idrætsgren i Danmark for dem over 25 år, og det viser sig i Himmerland.

Se også: Utrolig stemning: Himmerland vækker opsigt i Europa

86.500 tilskuere besøgte Dyne-milliardærens European Tour-turnering i løbet af ugen og støbte fundamentet til en varig succes. Sidste år havde turneringen nyhedens interesse - i år var vejret med den.

Projektet blev sat i søen med en foreløbig levetid på tre år. Men Lars Larsen og Flemming Astrup forventer allerede i år at kunne forlænge aftalen med European Tour.

Søndag var Himmerland klædt i rødt og hvidt. (Foto: René Schütze)
Søndag var Himmerland klædt i rødt og hvidt. (Foto: René Schütze)

Også med en højere præmiesum end de nuværende 1,5 millioner euro, som gør Made in Denmark til en af de mindre i kalenderen.

- Jeg har svært ved at forestille mig, at der ikke er en turnering her i 2017. Jeg ville være ked af det. Men du får ikke mig til at bare putte pengene ind, siger Lars Larsen til Ekstra Bladet.

- Vi siger ikke ja til 2017, 18 eller 19, før økonomien er på plads. Nogle siger, at så kan det rige svin bare betale, men så er det ikke den samme folkefest. Jeg vil også have lov til fremadrettet at kalde mig købmand, og det gør jeg ikke ved bare at smide penge ud. Der skal være sund fornuft i økonomien, siger Lars Larsen.

Duoen håber at udnytte brandet ’Made in Denmark’, så flere større virksomheder vil markedsføre sig selv under en rød-hvid paraply.

Tilskuersuccesen er skabt på trods af, at Himmerland ligger ret langt fra alting, og feltet fra et sportsligt synspunkt er svagt.

Søren Kjeldsen blev bedste dansker på den delte andenplads. Med en lidt varmere putter kunne nordjyden have snuppet sejren. (Foto: René Schütze)
Søren Kjeldsen blev bedste dansker på den delte andenplads. Med en lidt varmere putter kunne nordjyden have snuppet sejren. (Foto: René Schütze)

Darren Clarke og Robert Karlsson var blandt de nye besøgende i Danmark - begge kommer tilbage næste år - og ifølge promotor Flemming Astrup havde Miguel Angel Jiménez også spillet med, hvis ikke lige spanierens søn var startet på universitet i fredags.

Men det kommer ikke til at ske, at købmand Larsen finder såkaldte appearance money frem af lommerne for at lokke de store navne til. I stedet håber han, at European Tour lytter, så ’de forkælede top-ti-spillere’, som Dyne-Larsen kalder dem, bliver tvunget til at spille eksempelvis tre mindre turneringer om året for at være tour-medlem.

- Så man tvinger dem lidt ud og yde noget for golfsporten i stedet for, at de bare tager de hængende frugter. Man kan godt stille større krav til dem.

Se også: Kjeldsen tæt på dansk golfmirakel

- Jeg synes, det er helt fantastisk, at vi kan være blandt de største turneringer i Europa tilskuermæssigt uden at have noget særligt fra top-50. Det viser, at spidserne ikke er nødvendige for at lave en folkefest, siger Lars Larsen med stolthed i stemmen over, at hans turnering konkurrerer med Scottish og Irish Open om at være næststørst efter British Open.

- Flemming, Thomas Bjørn, jeg og også Europa Touren er enige om, at det er en gal vej at gå at skulle betale alle de appearance money. Det har også været med til, at vi næste år har fået den sidste tællende turnering før Ryder Cup, for Europa Touren er vildt imponeret, siger Larsen.

Darren Clarke var et af turneringens største navne, og nordireren var meget imponeret over stemningen til Made in Denmark. (Foto: René Schütze)
Darren Clarke var et af turneringens største navne, og nordireren var meget imponeret over stemningen til Made in Denmark. (Foto: René Schütze)

Ryder Cup-kaptajn Darren Clarke spillede golf i selv golf i Jylland for første gang. Han var benovet over turneringen.

- Jeg holede mit andetslag på tredje (par 4-hul) i fredags og var ikke klar over, at den gik i, fordi selv når vi bare slår gode slag tæt på, jubler folk og går helt amok. Og deres reaktion virkede ikke så anderledes, så jeg var slet ikke klar over, at den var gået i. Så gode har tilskuerne været denne uge. Brilliant, siger nordireren, som forventer flere store navne i Himmerland i 2016.

- Placeringen lige efter US PGA gør svært at få gutterne hertil. Men alle spillerne, Thomas, Thorbjørn, Søren, fortalte, hvor godt det var sidste år, så jeg kunne ikke vente med selv at komme og se. Især fordi det næste år er den sidste tællende Ryder Cup-turnering. Forhåbentlig vil nogle af de andre gutter komme og prøve atmosfæren og se, hvor god den er, siger Clarke.

Tæt på: Søren Kjeldsen kiksede på sidste hul:

13 kommentarer
Vis kommentarer