Fans ramt af lynet: - Det lød som en bombe

SE LYNNEDSLAGET OG HØR BRAGET I TV-KLIPPET: Seks fans ramt af lynet under PGA-turnering i USA

Der lød et højlydt brag, da lynet slog ned. Se det her. Video: SNTV

Foto: Nils Jorgensen/Shutterstock Premier League Fodboldkone i vanvidskørsel: Hun kunne have slået nogen ihjel

De store golfstjerner - undtagen Tiger Woods - er i øjeblikket samlet til PGA-turneringen ved East Lake i Atlanta, hvor de kæmper om førstepræmien på 100 millioner kroner.

Nu er turneringen imidlertid ramt af en tragisk hændelse.

Ifølge blandt andre ESPN så er et lyn slået ned i et træ, og seks personer, der havde søgt ly under træet, er nu sendt med ambulancer på hospitalet med skader, der er alvorlige, men ikke livstruende. (Se lynet slå ned i tv-klippet over artiklen)

Der er tale om fem mænd og en ung kvinde, og de skulle alle have været ved bevidsthed, da de blev fragtet mod hospitalet.

- Jeg så bare et stærkt lysglimt ud af øjenkrogen. Det regnede og alle var samlet nær træet, siger en af tilskuerne, Brad Uhl, til nyhedsbureauet AP.

Og det gik ikke stille for sig.

- Pludselig var der et brag, som når en bombe går af. Folk skreg, siger Billy Kramer, der ejer et burgersted ved banen.

Han kørte en golfvogn, da lynet ramte, og det var så kraftigt, at han blev blæst af vognen, og han forstuvede sin ankel i faldet.

Artiklen fortsætter under billederne

Sort himmel over golfbanen. Foto: Kevin C. Cox/Ritzau Scanpix
Sort himmel over golfbanen. Foto: Kevin C. Cox/Ritzau Scanpix

Tilskuerne inden det gik galt. Foto: Kevin C. Cox/Ritzau Scanpix
Tilskuerne inden det gik galt. Foto: Kevin C. Cox/Ritzau Scanpix
 

Spillet på golfbanen blev stoppet på grund af vejret klokken 16.17 lokal tid, og de voldsomme lynnedslag ramte omkring 16.45.

Ifølge turneringsledelsen skulle der ikke være tilskuere i livsfare, og turneringen ventes genoptaget søndag, hvor man håber på bedre vejr.

- Når det handler om suspension af spillet, så er der ikke plads til fejl. Sikkerhed har enorm høj prioritet hos os. Når vi suspenderer spillet, opfordrer vi alle til at forlade banen og søge ly overalt, siger PGA Tours næstformand Mark Russell til turneringens hjemmeside.

Turneringen føres af Justin Thomas, der er et slag foran blandt andre Rory McIlroy - Caroline Wozniackis tidligere kæreste.

Flere billeder fra udrykningskørertøjerne: Fotos: Ritzau Scanpix/Kevin C. Cox

 

Jonathan Richter blev ramt af et lyn i 2009 og var døden nær. (Foto: Jens Dresling) FC Nordsjælland Richter-brødre taler ud om livet efter ulykken

Sport og Spil Phil Mickelson: Legenden Lefty - Tigers modstykke

 

På trods af at Michael Jordan stillede basketballskoene på hylden for sidste gang i 2003, tjener legenden fortsat massevis af penge. Foto: /Ullstein Bild/All over Press Sport og Spil Verdens bedst betalte idrætsstjerner gennem tiderne – dette har de brugt pengene på

Simon Richter er stadig mærket, efter tvillingebror Jonathan Richter blev ramt af lynet for 11 år siden. Han forstår ikke, hvorfor en jysk seriedommer ikke valgte at afblæse en fodboldkamp i tordenvejr. Foto: POLFOTO Fodbold Rystet over torden-dommer: - Jeg er mærket for livet

36 kommentarer
Vis kommentarer