Første gang i 28 år: Stjerne misser kæmpe turnering

Phil Mickelson har taget en selvvalgt pause efter flirt med saudiarabisk golftour. Det koster nu US Masters

Phil Mickelson har taget en pause fra golfsporten, efter at han kom med kontroversielle udtalelser om opbakning til pengestærk golftour, der ville blive konkurrent til PGA Tour. (Arkivfoto) Foto: Donald Miralle/Ritzau Scanpix
Phil Mickelson har taget en pause fra golfsporten, efter at han kom med kontroversielle udtalelser om opbakning til pengestærk golftour, der ville blive konkurrent til PGA Tour. (Arkivfoto) Foto: Donald Miralle/Ritzau Scanpix
Følg Golf

Den trefoldige US Masters-vinder Phil Mickelson kommer for første gang siden 1994 ikke til at spille den ikoniske golfmajor på Augusta-banen i Georgia.

På turneringens hjemmeside er deltagerlisten til årets turnering blevet opdateret. Her er Mickelson listet under 'tidligere vindere som ikke deltager' ifølge Golf Digest.

Det var ikke helt uventet, at vinderen fra 2004, 2006 og 2010 ikke ville komme til start i årets turnering.

Den 51-årige amerikaner fik en solid svingtur i mediemøllen i sidste måned, da han udtalte støtte til et nyt saudiarabisk projekt med en golftour som konkurrent til PGA Tour.

Mickelson, der har vundet seks majorturneringer i karrieren, undskyldte efterfølgende. Men han valgte at tage en pause fra sporten.

- I de seneste ti år har jeg mærket presset og stressen påvirke mig mere grundlæggende, lød det fra Mickelson.

- Jeg ved, jeg ikke har været den bedste udgave af mig selv og har desperat brug for noget tid væk for at kunne prioritere dem, som jeg elsker mest, og arbejde med at blive den mand, jeg gerne vil være.

Siden har han ikke spillet, og det bliver altså ikke ved US Masters, han gør comeback.

Venstrehåndede Phil Mickelson har været en af sportens største stjerner de seneste årtier. Han mangler kun US Open af de fire majorturneringer, hvor han sidste år triumferede i PGA Championship.

Han er seks gange sluttet som nummer to i US Open, og det er 24 gange blevet til en top-3-placering i en af sportens fire største turneringer.

US Masters spilles fra 7. til 10. april i år.

Om han stiller op til titelforsvar ved PGA Championship, der indledes 19. maj, er uvist.

BREAKINGBREAKING
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+