Første gang siden 1995: Dansker skriver historie med kæmpe bedrift

Joachim B. Hansen har som den første dansker siden Thomas Bjørn i 1995 vundet den samlede Challenge Tour i golf

Følg Golf

Dansk golf har måske en ny stjerne på vej.

Lørdag blev det i hvert fald en kendsgerning, at 28-årige Joachim B. Hansen fra Hillerød blev en samlet vinder af årsranglisten på Challenge Touren.

Nordsjællanderens præstation er historisk inden for dansk golf. Kun en enkelt dansker nogensinde har tidligere vundet touren, der rangerer som den næstbedste inden for europæisk golf.

Tilbage i 1995 var det Thomas Bjørn, der vandt i en alder af 24 år, og siden så silkeborgenseren sig som bekendt ikke tilbage. Bjørn var også til at lykønske Hansen med triumfen.

- Tillykke til alle de nye fra Challenge Touren. Kan ikke vente med at forsøge at sparke jer bag i næste år! Et særligt tillykke til Joachm B. Hansen med at vinde årets liste. Velkommen tilbage min ven, lyder det fra Bjørn på Twitter.

Tilbage i 2016 var Joachim B. Hansen også på Europa Touren, men trak sig blandt andet fra turnering i Kina efter at være 36 slag over par... Foto: All Over
Tilbage i 2016 var Joachim B. Hansen også på Europa Touren, men trak sig blandt andet fra turnering i Kina efter at være 36 slag over par... Foto: All Over

SAMLET SLUTSTILLING - CHALLENGE TOUR 2018
222.320 - Joachim B. Hansen, Danmark
205.836 - Adri Arnaus, Spanien
194.236 - Victor Perez, Frankrig
140.243 - Kalle Samooja, Finland
140.167 - Sebastian Söderberg, Sverige
128.582 - Jack Singh Brar, England
127.502 - Grant Forrest, Skotland
126.673 - Kim Koivu, Finland
120.258 - Stuart Manley, Wales
119.169 - Liam Johnston, Skotland

For Joachim B. Hansen har det længe ligget i kortene, at han ville vinde touren, for han har været nummer et på listen i flere måneder.

Sejren blev dog først definitiv, da han selv sluttede som nummer 13 i den sidste turnering i Ras Al Khaimah, mens hans franske rival, Victor Perez, ikke formåede at vinde turneringen, og det blev mere spændende end ventet.

- Jeg havde ikke regnet med, at følelserne ville komme så meget uden på tøjet efter det hele. Jeg er lettet. Det er godt arbejde. At det lykkedes er lidt “unreal”, siger Joachim B. Hansen til Dansk Golf Unions hjemmeside.

- Det er fedt, at jeg har spillet så stabilt gennem hele året. Jeg er lidt skuffet over, at det skulle blive så tæt her i de sidste turneringer, det går mig en lille smule på nerverne. Men heldigvis sluttede det, som jeg håbede, det ville, lyder det fra Joachim B. Hansen.

Joachim B. Hansen med trofæet:

Hele ti gange i 19 turneringer i 2018 er danskeren sluttet i top-10, mens det er blevet til to sejre og tre andenpladser på touren. Det har betydet avancement på 400 pladser på verdensranglisten, hvor han som verdens nummer 124 nu kun har to danskere foran sig i form af nummer 41 Thorbjørn Olesen og nummer 54 Lucas Bjerregaard.

Allerede om tre uger indleder den høje nordsjællænder med mellemnavnet Brandt livet på Europa Touren. Her har han tidligere spillet, men dengang var han ikke den stærke spiller, som han har været i denne sæson, hvor han også huskes for en hole in one på hjemmebane i Made in Denmark-turneringen.

Million-gevinst udbetalt til forkert person

Fra syg søn og testikelkræft til kæmpe-job i Brøndby

Ydmygende foto af dansker spredes

Se billedet: Håndboldstjerner smider tøjet

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind