For første gang i 28 år

Den femfoldige majorvinder Phil Mickelson ryger ud af top-100 på verdensranglisten for første gang i 28 år

Foto: Mike Ehrmann/Ritzau Scanpix
Foto: Mike Ehrmann/Ritzau Scanpix

Siden 1993 har Phil Mickelson været rangeret som en af verdens 100 bedste golfspillere, men ved mandagens opdatering af ranglisten fik den rekordlange stime en ende.

Her dumpede den 50-årige amerikaner ned på 101.-pladsen.

I størstedelen af sin professionelle karriere har han været regnet som en af sportens fremmeste spillere. Siden 2013 er der dog blevet længere mellem turneringssejrene, og i roligt tempo er han dumpet ned på verdensranglisten.

Selv om han står noteret for 54 turneringssejre som professionel, og fem af dem er vundet i majorturneringer, har 'Lefty' aldrig været nummer et i verden.

Til gengæld har han rekorden for at have tilbragt mest tid på verdensranglistens andenplads. Samlet har han været nummer to i verden i en periode på 270 uger, hvilket svarer til lidt over fem år. I samtlige de uger lå han bag superstjernen Tiger Woods.

Derudover er Mickelson noteret for 11 andenpladser i majorturneringer, hvorfor han i en årrække var omtalt som golfens 'evige toer'.

Rasmus Højgaard er den eneste dansker, der ligger foran Phil Mickelson på verdensranglisten. Teenageren fra Billund ligger nummer 76 i verden. Den næstbedste dansker er Joachim B. Hansen, der ligger nummer 154.