Frygter virus: Superstjerne trækker sig fra OL

OL i Rio til sommer bliver uden den nordirske golfstjerne Rory McIlroy. Han frygter nemlig for sit helbred

OL i Rio bliver uden golfstjernen Rory McIlroy. Nordireren har valgt at trække sig inden start på grund af sundhedsmæssige årsager. Foto: AP
OL i Rio bliver uden golfstjernen Rory McIlroy. Nordireren har valgt at trække sig inden start på grund af sundhedsmæssige årsager. Foto: AP

For første gang siden 1904 er golf på OL-programmet, når legene i Rio begynder om knap halvanden måned. Men det bliver et golf-comeback uden en af sportens helt store stjerner, nordiske Rory McIlroy.

Allerede inden OL er gået i gang, har den firedobbelte major-vinder valgt at trække sig fra OL af 'personlige årsager'. Det skyldes, at golfstjernen frygter en led virus, der er i omløb i Brasilien.

- Efter at have talt med dem, der er tættest på mig, er jeg kommet til den erkendelse, at mit helbred og min families helbred kommer før alt andet. Selvom risikoen for at infektion fra Zika-virussen betragtes som lav, er det ikke desto mindre en risiko, jeg ikke er villig til at tage, siger McIlroy ifølge The Guardian.      

Den store golfstjerne håber og tror på, at den nordirske befolkning forstår hans beslutning. Samtidig roser McIlroy sine fans.

- Den urokkelige støtte, jeg modtager, hver gang jeg konkurrerer i en golfturnering derhjemme eller i udlandet, betyder en verden for mig.

- Jeg vil fortsætte med at bestræbe mig på at gøre mine fans stolte med mit spil på banen og mine handlinger uden for banen.

I Juni 2014 stoppede McIlroy måneders spekulationer ved at annoncere, at han ville repræsentere Irland og ikke Storbritannien ved det forestående OL.   

- Det er første gang i mange år, at golf er på OL-programmet, og hvis de bedste spillere ikke er med til at støtte begivenheden og konkurrere, hvad er så pointen?

Men nu bliver OL altså uden McIlroy.

Også Fijis Vijay Singh samt Sydafrikas Charl Schwartzel har meddelt, at de ikke deltager.

Den australske sejler, Liesl Tesch, og hendes fysioterapeut er blevet truet med en pistol i Brasilien, fortæller sejleren. Den Australske Olympiske Komité har nu hyret et sikkerhedsfirma til at beskytte atleterne. Foto: All Over Press OL 2016 Australien kræver øget OL-sikkerhed efter væbnet røveri

Lucas Andersen er klar til OL. Foto: Jens Dresling OL 2016 Lucas Andersen og seks andre er OL-klar

Lasse Norman Hansen (tv) er klar til OL. (Foto: AP) OL 2016 DIF udtager olympisk mester til stærkt OL-hold

Putin er langt fra tilfreds med OL-karantænen. (Foto: AP) OL 2016 Putin fordømmer OL-karantæne

21 kommentarer
Vis kommentarer