Golfkomet stryger til tops med sejr til 67 millioner

Jordan Spieth fra USA er igen på toppen af verden efter sejr i sæsonfinalen på den amerikanske tour

Jordan Spieth sejrede ved sæsonfinalen på PGA Touren. Han slutter året som etter på verdensranglisten. (Foto: AP)
Jordan Spieth sejrede ved sæsonfinalen på PGA Touren. Han slutter året som etter på verdensranglisten. (Foto: AP)

Den amerikanske golfspiller Jordan Spieth er igen nummer et på verdensranglisten, efter at han søndag afsluttende et forrygende år med at vinde sæsonfinalen på PGA Touren.

Med sejren i Tour Championship på East Lake Golf Club i Atlanta sikrede Spieth sig også førstepladsen i sæsonens FedEx-konkurrence og dermed en bonus på hele 10 millioner dollar eller omkring 67 millioner kroner.

Dermed når den 22-årige Spieths præmiekonto op over 22 millioner dollar i denne sæson, hvor han fem gange har sejret. Deriblandt i majorturneringerne Masters og US Open.

Major-vinder i tårer: Min sværeste runde

- Det her år har været uvirkeligt, siger Spieth og tilføjer, at selv om han har svært ved at forestille sig, at han kan overgå dette års præstationer, så vil han forsøge at forbedre sig til næste sæson.

På søndagens afsluttende runde brugte han 69 slag og sluttede sammenlagt fire slag bedre end en gruppe på tre spillere med blandt andre svenskeren Henrik Stenson.

Australiens Jason Day sluttede på en tiendeplads, og det var ikke nok til at bevare den førsteplads på verdensranglisten, som han i sidste uge satte sig på for første gang i karrieren.

TV: Se også, hvordan den 21-årige amerikaner sendte bolden i hul fra 100 meter i PGA-turneringen John Deere Classic.