Han er ny verdensetter i golf

Australieren satte sine direkte konkurrenter til førstepladsen til vægs i turnering på PGA Touren

Jason Day er toppen af golf-poppen. (Foto: AP)
Jason Day er toppen af golf-poppen. (Foto: AP)

Den australske golfspiller Jason Day vandt søndag sin femte sejr i år på den amerikanske PGA Tour, da han vandt BMW Championship i Lake Forest, Illinois.

Day vandt turneringen i 22 slag under par, hvilket var seks slag bedre end den næstbedste spiller, amerikaneren Scott Piercy.

Sejren sikrer samtidig den 27-årige Jason Day førstepladsen på verdensranglisten, hvor han passerer både Rory McIlroy fra Nordirland og kometen Jordan Spieth fra USA.

De to endte på henholdsvis fjerde- og trettendepladsen i BMW Championship.

USA slår Europa i golfdyst efter ballede og gråd

Anden halvdel af 2015 har været en særdeles god periode for Jason Day, der i august vandt sin første majorturnering ved PGA Championship.

Selv føler han, at fjerdepladsen i majorturneringen British Open i juli var vendepunktet.

- Lige siden British Open har det været, som om noget er anderledes i mit hoved, og jeg begyndte at fornemme, at det var min tur til at vinde turneringer. Siden dengang har det kørt fænomenalt, sagde han efter sejren.

Med til historien om førstepladsen på verdensranglisten hører dog også, at Rory McIlroy har været ude med en skade og blandt andet missede British Open.

På golfens verdensrangliste lægges der således særlig vægt på præstationerne de seneste 13 uger.

Dansk golftalent leverer topresultat i Milano

Men det ændrer ikke på det faktum, at Jason Day i den periode har spillet suverænt og nu bliver den tredje australier, der topper listen. Tidligere har Adam Scott og Greg Norman også indtaget pladsen.

Turneringen i Lake Forest var den tredje ud af fire i den såkaldte FedExCup. Fører Day også efter den fjerde turnering i Atlanta næste uge, venter der en bonus på ti millioner dollar - 66 millioner kroner.

Se Jason Day give følelserne frit løb efter stor triumf: