Annonce:
Annonce:

Højgaard bliver nummer to og misser historisk golftriumf

Med et enkelt slag op til vinderen blev Nicolai Højgaard nummer to i en mindre turnering på PGA Touren

Nicolai Højgaard sluttede blot et enkelt slag efter vinderen i Corales Puntacana Championship. (Arkivfoto). Foto: Asanka Brendon Ratnayake/Ritzau Scanpix
Nicolai Højgaard sluttede blot et enkelt slag efter vinderen i Corales Puntacana Championship. (Arkivfoto). Foto: Asanka Brendon Ratnayake/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Golf

Mange danske golffans' øjne var søndag aften rettet mod Den Dominikanske Republik.

Her lå Nicolai Højgaard inden fjerde og sidste runde på en delt førsteplads i PGA Tour-turneringen Corales Puntacana Championship.

At den unge danske golfprofil kæmpede med om sejren var ikke usædvanligt. Det gør han med jævne mellemrum. Men med en topplacering søndag kunne han have skrevet dansk sportshistorie.

Det ville nemlig gøre Højgaard til den første dansker nogensinde til at vinde på den prestigefyldte PGA Tour.

Men desværre for Højgaard glippede sejren. Han sluttede ellers godt med en runde i fire slag under par, men engelske Matthew Wallace var bare bedre og tog sejren med en runde i seks slag under par.

Wallace sluttede i samlet 19 slag under par, Højgaard endte på en andenplads i 18 slag under par.

Annonce:

Danskeren kunne med en birdie på sidste hul have sikret et omspil om sejren, men missede det put, det krævede.

Med andenpladsen kan han indløse en præmiecheck, på hvad der svarer til næsten 2,9 millioner kroner, ligesom han kan kalde sig den dansker, der har lavet det bedste slutresultatet nogensinde i en PGA Tour-turnering, der ikke er en major.

Højgaard gik både anden og tredje runde uden at lave en eneste bogey. Det startede den unge dansker dog med at gøre søndag. Det fik han til gengæld hurtigt rettet op på. Og mere til.

Med birdies på tredje, fjerde og sjette hul var Højgaard tilbage på en delt førsteplads.

Lidt over halvvejs på runden røg Højgaard så ned på en delt andenplads igen. Her blev han længe.

Matthew Wallace overtog førstepladsen, da han lavede en birdie på sit 15. hul og kom på samlet 18 slag under par, et enkelt slag foran blandt andre Højgaard.

Annonce:

Wallace havde virkelig fundet storspillet frem, og englænderen øgede lidt efter sin føring til to slag med endnu en birdie.

Højgaard gik ind til sine sidste to huller to slag efter Wallace, så der var pres på danskeren. Men med et flot put for en birdie på 17. hul holdt han drømmen om sejren - eller bare et omspil - i live.

Danskeren startede 18. og sidste hul alene på andenpladsen, ét slag efter Wallace. Der skulle altså en birdie til for at ende i et omspil.

Det startede ikke godt. Højgaard var tydeligt utilfreds med sit drive, men gav med et flot andet slag sig selv en mulighed for et birdie-put. Det var dog et langt et af slagsen.

Bolden så i første omgang ud til at være på rette vej, men tog så en drejning væk fra hullet, så det endte med par og en dansk andenplads.

Nicolai Højgaard er ikke fast medlem af PGA Touren, men deltog i Corales Puntacana Championship, da de fleste af tourens topspillere deltog i en anden og langt mere lukrativ PGA Tour-turnering i USA.

Højgaard gør sig normalt på DP World Tour, der tidligere var kendt som European Tour.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Vi kan li' 'røvhuller' på skærmen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: