Hylder Ryder Cup-Bjørn: Det her er en kåring!

Den danske golfkommentator og ekspert Henrik Knudsen finder de helt store superlativer frem om Thomas Bjørn og hans udnævnelse til Ryder Cup-kaptajn for Europa

Tirsdag formiddag blev et tungt drive for dansk golfsport og i særdeleshed for Danmarks mest vindende spiller, Thomas Bjørn.

Den danske golfstjerne er nemlig blevet udnævnt som kaptajn for Europas Ryder Cup-hold i 2018.

Det bekræfter Ryder Cup på turneringens officielle hjemmeside.

En hæder ingen danskere tidligere har opnået i historien. Udnævnelsen får Viasats golfkommentator og ekspert Henrik Knudsen til at sprutte af begejstring.

- Det er kæmpestort. Det er en meget meget stor hæder. Der ikke tale om en udnævnelse, men en kåring Bjørn, siger Henrik Knudsen til Ekstra Bladet og uddyber:

- Jeg er på ingen måde overrasket over valget af Bjørn. Jeg anså ham for at være den absoulutte storvaroit. Han er den bedste til det. Bjørn er den fødte leder, spillernes mand. Han er kontant, siger hvad han mener og er meget respekteret blandt spillerne. Han har i snart ti år været formand for spillerkomitéen og tager kampene op, hvor andre koncentrerer sig om dem selv og deres eget spil, siger Knudsen.

'Bjørn kan virke brysk'
Knudsen hævder samtidig, at flere af spillerne på Europa Touren har udtalt, at Bjørn spillede en væsentlig rolle de fire gange han har være vicekaptajn for Ryder Cup-holdet. Bjørn er ifølge Knudsen også blevet kaldt ’den mest indflydelsesrige golfspiller’, blandt andet i kraft af hans engagement som formand for spillerkomitéen på Europa Touren.   

- Engang sagde man, at rollen som Ryder Cup-kaptajn gik til dem, der havde vundet majors. De senere år har man sagt, ’nu vælger vi den bedste mand’. Det er Thomas. En meget intelligent person og sportsmand. Han har altid noget på hjerte.  

Men selvom Bjørn er det rette valg og en ægte leder, kan han også nemt fremstå som en barsk fyr. Det, fordi han er en vinder

- Han kan let virke lidt brysk, fordi han siger tingene, som de er, og har meget temperament. Han er et konkurrencemenneske. Jeg har selv haft mange konfrontationer med ham gennem årene. Han kunne blive irriteret over noget, jeg havde sagt om ham under en kommentering eller, hvis jeg gjorde noget, han ikke syntes om, siger Henrik Knudsen.

Bjørn blev tæskesur
Golfkommentatoren kommer med et eksempel på et konfrontatorisk møde han havde med Bjørn midt på en green.

- På et tidspunkt puttede han rigtig skidt, og så mødte han op med en lang putter. Det ville jeg tage et billede af, og så blev han tæskesur på mig, fordi han ikke kunne præstere. Så talte vi ikke sammen i et halvt år, siger Knudsen.

Alligevel er Henrik Knudsen og Thomas Bjørn kommet sig over deres uoverensstemmelser. Hver eneste gang.

- Det tog mig noget tid at fortså, hvor meget ilden brænder i Bjørn, og hvor stort konkurrence menneske han egentlig er. Jeg er opdraget med, at man skal opføre sig ordentligt. Det var Bjørn sgu ligeglad med. Han har trådt nogen over tæerne undervejs. Men både han og jeg er kommet videre.

Henrik Knudsen er ikke i tvivl om, at udnævnelsen som Ryder Cup-kaptajn er en stor drøm, der går i opfyldelse for Bjørn. Og ud over, at han er en respekteret vinder og kæmper for spillerne, så mener Knudsen er Bjørn er den rette, fordi han kender de fleste af spillerne og ved, hvad der rører sig i golfsporten.

En stor ære
Thomas Bjørn er selv sagt stolt over udnævnelsen

- Det er en stor ære for mig at blive udnævnt til at være Europas kaptajn til Ryder Cup i 2018 i Paris. Det er en af de største dage i min karriere, siger Thomas Bjørn til turneringens hjemmeside.

- Jeg har studeret mange kaptajner i min tid som spiller og som vicekaptajn, og jeg har altid spekuleret på, hvordan det vil føles at være den, som leder holdet af 12 fantastiske golfspillere.

- Nu er det min tur til at gøre præcis det, og det er et spændende øjeblik for mig. Jeg har levet og åndet for European Tour i så lang tid, og nu vil gøre det samme med Ryder Cup i den kommende to år.

- Jeg ser meget frem til at tage den opgave på mig, siger Thomas Bjørn.

Ryder Cup er det klassiske opgør mellem Europas og USA’s bedste golfspillere. Den afvikles i perioden 28.-30. september 2018  på Le Golf National i Paris.

Thomas Bjørn får den store ære af at blive Ryder Cup-kaptajn. Golf Enorm hæder: Thomas Bjørn udpeges som Ryder Cup-kaptajn

Toger Woods er langt fra fordums styrke. (Foto: AP) Golf Tiger Woods slutter tredjesidst i comeback

Golf Historisk triumf: Dansk golfpar sejrer i World Cup og scorer kassen

Golf Søren Kjeldsen kalder holdtitel karrierens højdepunkt

10 kommentarer
Vis kommentarer