Kæphøj tilskuer stjal showet ved Ryder Cup-træning

Under de sidste forberedelser op til Ryder Cup, blev en tilskuers negative tilråb pludselig for meget for de fokuserede golfstjerner. Den flabede fan blev derfor bedt om at tage over og endte med at overraske alt og alle

Til torsdagens træning på Hazeltine National Golf Club fik de europæiske golfstjerner hjælp fra en ganske uventet kant, da de på sjette omgang havde store problemer med at få dirigeret bolden i hul.

Den amerikanske tilskuer David Johnson, der ligesom flere andre fremmødte fans havde overværet golfspillernes vanskeligheder på greenen, fik pludselig lov til selv at give det et forsøg med golfkøllen.

Den passionerede golf-entusiast og USA-tilhænger havde nemlig kort forinden haft umådelig svært ved at skjule sin frustration over spillernes utallige fejlslagne forsøg på sjette hul.

McIlroy og Sullivan havde forspildt deres chance
Og efter at den utilfredse David Johnson havde overdynget de fokuserede stjerner med provokerende tilråb og bedyret, at han desuden selv kunne gøre det betydeligt bedre, fik den svenske Ryder Cup-deltager Henrik Stenson nok og inviterede den fortørnede amerikaner ned til at deltage i løjerne.

- Jeg ved godt, at jeg råbte meget højt, og at jeg var ret næsvis, da jeg råbte, at jeg sagtens kunne gøre det bedre selv. Men de havde altså også forspildt to til tre muligheder hver forinden. Ja, og så fik jeg jo netop muligheden for at gøre det selv, fortalte David Johnson.

Rory McIlroy og Andy Sullivan havde da også ganske rigtigt forsøgt sig et par gange hver uden held, inden den selvsikre fan forbavsede alt og alle med sit flotte skud.

Se hvordan USA-fan David Johnson sætter de europæiske golf-stjerner på plads

Tæt på at besvime
Den britiske golfspiller Justin Rose, som ligeledes var mødt op til torsdagens træning, var i gambler-humør og valgte endda at øge indsatsen med en 100-dollarseddel, som han kækt placerede ved siden af den nervøse David Johnson, der sandsynligvis stod overfor sit livs mest betydningsfulde golf-slag.

Men til publikums store begejstring formåede den kæphøje fan at slå bolden i hul, og Johnson kunne dermed ånde lettet op og lade sig hylde af de omkringværende tilskuere.

- Jeg registrerede slet ikke, hvad jeg egentlig havde gang i, før jeg stod med køllen i hånden. Jeg besvimede næsten ... men ud over det, så gjorde jeg, som jeg plejede at gøre på en golfbane. Og heldigvis gik den i hul.

- Det var uvirkeligt, sjovt, spændende. Jeg har næsten ikke ord for det. Det var en fed mulighed, lød det fra en tydeligt overvældet Johnson efter sin imponerende fremvisning.

Se her, hvordan den ekstraordinære seance udspillede sig til torsdagens træning på Hazeltine National Golf Club.

Og selvom det altså var det europæiske golf-hold, som fik sig en lektion i småspil på greenen, afholdte det ikke den flabede USA-fan fra at sikre sig både selfies, autografer og håndtryk med de store golfstjerner.

- Dagens mand, erklærede Henrik Stenson tilmed, da de to sammen blev interviewet af pressen.

Hænges op på kontoret
Og pengesedlen? Ja, den endte måske med at blive endnu flere penge værd, da den efterfølgende blev brugt som autografbog. Og David Johnson var da heller ikke i tvivl om, hvad han skulle gøre af gevinsten i fremtiden.

- Jeg skal indramme sedlen i den dyreste ramme, jeg overhovedet kan finde. Og så skal den i øvrigt hænges op på mit kontor, så jeg aldrig kommer til at glemme denne her vilde oplevelse, sagde Johnson.

Den 41. udgave af Ryder Cup afholdes i USA fra fredag den 30. september til den 2. oktober. Turneringen afholdes på golfbanerne ved Hazeltine National Golf Club in Chaska, Minnesota.

Europa har vundet de seneste tre udgaver af turneringen.

Denne sejr indbringer McIlroy hele 76,5 millioner

Golflegende død

Bjerregaard blander sig i topstrid efter fornem åbning

30 mand jagter 77 millioner

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.