Kanonrunde! Ukendt dansker imponerer i Sydafrika

Jeff Winther leverede en blændende finalerunde i Tshwane Open og sluttede på andenpladsen i Sydafrika

Den mindre kendte danske golfspiller Jeff Winther hentede sin karrieres største præmiecheck, da han søndag brændte banen af på European Tour i Tshwane Open i Sydafrika og strøg fra en tiendeplads til en endelig andenplads.

Den 28-årige danskers superrunde endte i 64 slag efter syv birdies og en bogey undervejs.

Runden var dagens bedste, da de førende slog ud. Sidst af dem var Sydafrikas egen Charl Schwartzel, som med sin 43.-plads på verdensranglisten var turneringens højst rangerede spiller.

Schwartzel var også den eneste, som Jeff Winther ikke overhalede i hverken den samlede stilling eller i kampen om at gå søndagens bedste runde.

Sydafrikaneren gik sidste runde i 63 slag, syv under par. Dermed vandt han turneringen i 16 slag under par, hvilket var otte slag bedre end Winther.

Yderligere to slag bagude fulgte Anthony Michael på tredjepladsen.

De seneste år har danske Jeff Winther spillet på Challenge Touren, og hans største præmie til dato var - før søndagens kanonafslutning - 20.333 euro vundet i NBO Golf Classic Grand Final sidste år.

For den samlede andenplads i European Tour-turneringen i Sydafrika kan han sætte 118.763 euro - cirka 885.000 kroner - ind på præmiekontoen.