Kjeldsen: Forhåbentlig kan OL blive den femte major

For første gang i 112 år er golf en del af OL, og flere danske golfspillere er klar til at tage af sted

Søren Kjeldsen vil meget gerne med til OL i Brasilien. (Foto: AP)
Søren Kjeldsen vil meget gerne med til OL i Brasilien. (Foto: AP)

OL er helt nyt for golfspillerne, der ikke har kunnet deltage i de olympiske lege siden 1904. De danske topgolfspillere har dog lagt plads i programmet til OL og ser frem til at dyste om medaljer.

Danske Søren Kjeldsen ligger nummer 43 på verdensranglisten, og selv om det endnu er usikkert, hvor højt OL kommer til at rangere i golfverdenen, ser han frem til det.

- Det er fedt, at muligheden er kommet op. Det er noget, som jeg aldrig har drømt om, at vi skulle have mulighed for.

- Men da jeg hørte, golf kom tilbage på programmet, var det noget, som lynhurtigt kom højt op på min prioriteringsliste, siger den 41-årige golfspiller.

Søren Kjeldsen prioriterer OL i Brasilien højt. (Foto: AP)
Søren Kjeldsen prioriterer OL i Brasilien højt. (Foto: AP)
 

Han bliver sandsynligvis en af de fire danskere, der skal dyste ved OL. Pladserne gives efter rangeringen på verdensranglisten per 10. juli, og lige nu er Søren Kjeldsen den højest placerede dansker.

Flere store golfprofiler har dog valgt OL-turneringen fra. Blandt andre har australieren Adam Scott, der ligger nummer otte på verdensranglisten, valgt at prioritere anderledes. Søren Kjeldsen håber dog, at OL på sigt vil få stor betydning i golf.

- OL-golf har potentiale til at blive vores femte major, men det skal udvikle sig i den retning, inden det er det.

- Det er fair nok, at der er nogen, der tænker, at OL ikke er det bedste for deres karrierer lige nu. Men forhåbentlig er det kun et spørgsmål om tid, før det bliver vores femte major, så alle kommer, siger Søren Kjeldsen.

Den anden danske OL-plads i golf for mænd ser umiddelbart ud til at gå til Thorbjørn Olesen, der ligger nummer 73 på ranglisten. Selv om den 26-årige golfspiller endnu ikke er helt sikker på pladsen, vil han glæde sig til at skulle spille.

- Jeg vil gerne spille godt de næste fire uger og forhåbentlig komme med til OL. Det er klart, at det nok er den største sportsbegivenhed i verden, så det ville være fantastisk at komme med til et OL og se, om man kan vinde medaljer, siger Thorbjørn Olesen.

På damesiden er Nicole Broch Larsen den højest placerede dansker, mens Emily Kristine Pedersen og Nanna Koerstz Madsen er næsten helt lige på ranglisten.

Tiger Woods bliver ikke klar til US Open. (Foto: AP) Golf Golfikonet Tiger Woods bliver ikke klar til US Open

Søren Kjeldsen spillede sig ind i top-ti i USA. (Foto: AP) Golf Kjeldsen leverer amerikansk birdie-show

0 kommentarer
Vis kommentarer