Kjeldsen tæt på dansk golfmirakel

Den 40-årige nordjyde blev delt toer i Made in Denmark to slag efter engelske David Horsey

Søren Kjeldsen spillede en god sidste runde, men måtte tage sig til takke med andenpladsen i Made in Denmark. (Foto: René Schütze)
Søren Kjeldsen spillede en god sidste runde, men måtte tage sig til takke med andenpladsen i Made in Denmark. (Foto: René Schütze)

HIMMERLAND (Ekstra Bladet): Egentlig lå det slet ikke i kortene, at afslutningen i European Tour-turneringen Made in Denmark set med rød-hvide-briller skulle blive spændende.

Men godt hjulpet af tiltagende vind samt gummiarm fra både den førende englænder David Horsey og australske Terry Pilkadaris fik de 24.000 tilskuere på finaledagen alligevel et drama til det sidste.

Med en runde i 73 slag (+2) åbnede David Horsey døren for udfordere, mens Terry Pilkadaris faldet tilbage af leaderboardet efter en 74'er (+3).

Søren Kjeldsen havde forudset, at han med en lav runde kunne sætte Horsey under pres, og han var overraskende tæt på at lande sæsonens anden titel.

Se også: Thomas Bjørn: Vi skal løfte Made in Denmark sammen

Den 40-årige nordjyde med de i 501 European Tour-turneringer i bag'en var fire under for runden efter 13 huller. Både på 14., 15. og 16. hul havde han gode chancer for at forbedre scoren og nåede alligevel til 18. og sidste hul kun et slag efter David Horsey.

Da de førende teede ud fem timer tidligere var forspringet syv slag ...

En tur i fairway-bunkeren på 18. hul gjorde det svært at lave birdie og efter et misset kort put endte Kjeldsen med bogey, så han endte med en runde i 68 slag (-3).

Dermed kunne Horsey tåle at lave bogey og stadig vinde den anden udgave af den danske European Tour-turnering.

David Horsey med det synlige bevis på sejren i Made in Denmark. (Foto: René Schütze)
David Horsey med det synlige bevis på sejren i Made in Denmark. (Foto: René Schütze)
Briten sikrede par og en afsluttende runde i 73 slag (+2), hvilket var nok til at vinde karrierens fjerde European Tour-titel med to slag ned til fire spillere på den delte andenplads.

- Det gør ondt lige nu, men heldigvis er der også gode ting at tænke på, når jeg får det lidt på afstand, for jeg spillede godt i dag. Lige nu er det svært ikke at tænke på de små missede puts, siger Søren Kjeldsen.

- Jeg begyndte for alvor første gang at rigtig kigge på leaderboardet på 16. hul. Hul 12, 13, 14, 15 spiller rigtig svært i dag, hvis han også var lidt nervøs ligesom alle vi andre. Og det viste sig også, at han havde det svært der. Jeg formåede bare ikke at lægge det sidste tryk.

- Lige nu føler jeg mig mest smadret over, hvad det kunne have været. Men jeg er utrolig glad for den måde, jeg spillede på, for jeg formåede trods alt at lægge et vist pres på ham ... uden at kunne følge den helt til dørs, sagde Kjeldsen.

Se også: Tog fusen på kæresten: Her frier dansk golfstjerne på banen

Retfærdigvis skal det siges, at turneringens bedste dansker undervejs også fik holet flere rigtig gode puts til par.

Søren Kjeldsen delte andenpladsen med australierne Daniel Gaunt og Terry Pilkadaris samt svenske Kristoffer Broberg.

Sidstnævnte stod allerede på første tee kl. 08.00 søndag morgen, men katapulterede gennem feltet med en banerekord i 62 slag (-9). Broberg var allerede landet i Sverige, da David Horsey nåede sidste hul og med en dobbelt bogey havde sendt Made in Denmark i omspil.

Stemningen var endnu en gang magisk i Himmerland. Morten Ørum Madsen havde gang i en lav score, inden den blev ødelagt af en triple-bogey på 13. hul.

Silkeborgenseren laver blandt andet birdie på 10. hul og beskriver oplevelsen med at gå langs publikum således:

- Det er sådan, jeg forestiller mig fodboldspillere har det, når de løber ud af tunellen. Du får stående klapsalver i flere minutter. Det er noget, som giver mig gåsehud og gør mig blød i knæene.

Se også: Utrolig stemning: Himmerland vækker opsigt i Europa

- Selvfølgelig er man lidt nervøs foran så mange mennesker og gerne vil præstere, men jeg er blevet båret rundt af tilskuerne alle fire dage. Det er jeg dybt taknemmelig for. At folk gider komme ud og se mig spille og bakke mig så meget op. Det varmer mig indeni, siger Morten Ørum.

- Jeg ville ønske, vi kunne spille sådan hver uge, og jeg er træt af, at der er et år til vi skal herop og spille igen.

For sejren får David Horsey 250.000 euro - ca. 1,9 millioner kroner.

Yderligere en dansker nåede top-ti. Challenge Tour-spilleren Mads Søgaard fik sit gennembrud på den store scene med en delt sjetteplads.

4 kommentarer
Vis kommentarer