Kjeldsen tæt på tårer: Min bedste golfdag nogensinde

Søren Kjeldsen blev til Made in Denmark hyldet for sine 500 turneringer på European Tour - og spillede sig ind på en fjerdeplads

Søren Kjeldsen blev fejret hele vejen rundt på Himmerland Golf and Spa Resort. (Foto: René Schütze)
Søren Kjeldsen blev fejret hele vejen rundt på Himmerland Golf and Spa Resort. (Foto: René Schütze)

Trods en bogey på sit sidste hul fik den danske golfveteran Søren Kjeldsen en både bevæget og fænomenal start på Europa Tour-turneringen Made in Denmark i Himmerland.

Med en runde i 66 slag (-5) indtager den 40-årige nordjyde en delt fjerdeplads efter førstedagen.

Torsdagens runde i den nordjyske natur var en tur gennem hele følelsesregisteret for Kjeldsen, der i Himmerland spiller sin European Tour-turnering nummer 501.

Til PGA Championship for en uge siden rundede han 500 turneringer som den første danske golfspiller nogensinde. Præstationen brugte han 18 år og 189 dage på at opnå, hvilket er næsthurtigst på European Tour kun overgået af Peter Baker.

På Himmerlands allerede ikoniske 16. hul, hvor skrænterne ned til det lille par 3-hul danner et naturligt amfiteater, stod tusindvis af tilskuere klar med skilte påskrevet 'SK 500'.

Stemningen på 'Himmerland Hill' blev allerede berømmet i fjor af danske så vel som udenlandske spillere, og denne formiddag afstedkom den lidt af en klump i halsen hos den ellers så rutinerede nordjyde.

- Der var nogle tårer, der skulle holdes tilbage. Det var ubeskriveligt. Det var meget specielt for mig at få den modtagelse, og det vil jeg gerne takke dem alle for, sagde Kjeldsen efter sin runde.

Se også: Så' det vildt: Selv Bjørn tog selfie

Han var begyndt på 10. hul og kickstartede for alvor sin vej mod en superrunde på 16. hul, hvor han var uhyre tæt på hole-in-one og gik derfra med en givet birdie

- Jeg kom ud med en masse nervøs energi, for jeg ville så gerne have en god start, men det fik jeg ikke. Da jeg så endelig fik birdien på hul fem og får modtagelsen på hul 16, så er det som om, at jeg svæver resten af runden, siger han.

- Det her er den bedste dag, jeg har haft på en golfbane. Uanset om man er golfspiller eller ej, så er det at mærke, at folk vil en det godt og hepper på en, det kan ikke gøres bedre, siger Søren Kjeldsen.

Engelske David Horsey fører efter en sin banerekord på 63 slag (-8). Herefter følger waliseren Oliver Farr (-7) og skotten Paul Lawrie (-6).

Søren Kjeldsen er den bedste af de 23 danskere i feltet på den delte fjerdeplads.

Danmarks mest kendte golfnavn Thomas Bjørn lagde ud med en runde i 69 slag (-2), hvilket rækker til en delt 29. plads.

Se interview med Søren Kjeldsen efter drømmerunden nedenfor - og oplev den fantastiske velkomst på hul 16 øverst i artiklen:

Se også: Ufattelig atmosfære: Derfor gør Himmerland indtryk i Europa

Søren Kjeldsen gik i bold med den forsvarende vinder Marc Warren (i lilla). Skotten gik første runde i par. (Foto: René Schütze)
Søren Kjeldsen gik i bold med den forsvarende vinder Marc Warren (i lilla). Skotten gik første runde i par. (Foto: René Schütze)

Der bliver ikke sparet på brugen af Dannebrog til Made in Denmark. (Foto: René Schütze)
Der bliver ikke sparet på brugen af Dannebrog til Made in Denmark. (Foto: René Schütze)
 

1 af 2 European Tours topchef Keith Pelley overrakte til Made in Denmark dette trofæ til Søren Kjeldsen for at markere danskerens 500 turneringer. (Foto: René Schütze)
2 af 2 Søren Kjeldsen blev fejret hele vejen rundt på Himmerland Golf and Spa Resort. (Foto: René Schütze)
4 kommentarer
Vis kommentarer