Kraftig blæst sætter gang i dansk golfnedtur i Spanien

Pablo Larrazabal tog sejren i Tarragona, hvor danskernes chancer for et topresultat forduftede i blæsten

Rasmus Højgaard var fredag helt oppe på fjerdepladsen i Spanien, men sluttede som nummer 69 efter en besværlig søndag med masser af vind i Tarragona. (Arkivfoto). Foto: Carmen Mandato/Ritzau Scanpix
Rasmus Højgaard var fredag helt oppe på fjerdepladsen i Spanien, men sluttede som nummer 69 efter en besværlig søndag med masser af vind i Tarragona. (Arkivfoto). Foto: Carmen Mandato/Ritzau Scanpix
Følg Golf

Flere danskere har de seneste dage blandet sig i topstriden i den spanske golfturnering ISPS Handa Championship.

En dansk trio bestående af Rasmus Højgaard, Thorbjørn Olesen og Jeff Winther var dog i sidste ende langt fra sejren, som hjemmebanehåbet Pablo Larrazabal tog sig af.

Danskerne blev især ramt af, at lørdagens tredje runde blev afbrudt af fare for lynnedslag.

Det gav en ekstra lang arbejdsdag søndag, hvor den sidste del af tredje runde skulle færdiggøres før starten på fjerde runde.

Tidlig søndag morgen var der kraftig blæst i Tarragona, hvilket Rasmus Højgaard - der indtog fjerdepladsen efter anden runde - havde svært ved at tøjle.

På de sidste syv huller af tredje runde blev den unge dansker noteret for to dobbeltbogeys og to bogeys, og så var chancen for at sikre sig et topresultat forduftet.

Den 21-årige dansker, der har vundet tre gange på DP World Tour, gik heller ikke nogen særlig mindeværdig fjerde runde og endte turneringen som delt nummer 69 - hele 18 slag fra vinderen.

Thorbjørn Olesen kom bedre igennem morgenstunden, og da han bagefter klarede fjerde runde i par, så endte Olesen turneringen på en delt 23.-plads som bedste dansker.

Olesen brugte dog ti slag mere end vinderen Pablo Larrazabal.

Jeff Winther brugte sammenlagt fem slag mere end Olesen og endte på en delt 56.-plads sammen med landsmændene Søren Kjeldsen og Benjamin Poke.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+